Annonce
Tørring Folkeblad

Lokalt mejeri vinder gourmetpris for anden gang

Bent Roskvist fra Lindved Mejeri har for andet år i træk vundet gourmetprisen for sit smør med sydesalt. Privatfoto
Lindved Mejeri har for andet år i træk fået Mejeriforeningens gourmetpris
Annonce

Lindved: Legende i konsistensen, knasende saltkrystaller, funky, syre, kompleksitet i smagen. Det er ren guf.

Sådan lød nogle af ordene, da de fire dommere i Mejeriforeningens konkurrence Gourmetprisen i weekenden i blindsmagning smagte på Lindved Mejeris "Gourmet Smør Gammeldags Kærnesmør med sydesalt".


Ting tager tid, og det kan smages.

Bent Roskvist, Lindved Mejeri


Dommerne endte efterfølgende med for andet år i træk at kåre det lokale mejeris smør som vinder af gourmetprisen i kategorien smør og blandingsprodukter.

Med i opløbet til prisen var "Thise dogme-smør af græsmælk" fra Thise Mejeri og "Gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt" fra Aabybro Mejeri.

For indehaver af Lindved Mejeri Bent Roskvist er der selvsagt stor stolthed over prisen.

- Jeg tror, vi vinder, fordi vi laver et autentisk produkt, hvor vi bruger råvaren og kærner på gammeldags facon uden at bruge nutidens moderne teknik. Ting tager tid, og det kan smages, lyder det fra Bent Roskvist.

Annonce

Ny emballage på vej

Siden han sidste år modtog prisen, har smørret fået større opmærksomhed, og Bent Roskvist er blandt andet begyndt at sælge det i sin ostevogn til private kunder udover at levere det til restauranter. I lokalområdet er restauranten Dollys i Horsens blandt aftager af smørret.

- Jeg tror, det har betydet, at folk har fundet ud af , at smør ikke bare er smør, og når man først har smagt vores smør, så er man i hvert ikke i tvivl, fortæller Bent Roskvist.

Han er nu i fuld gang med at forbedre emballagen, så smørret kan blive solgt i mindre delikatesseforretninger og lokale dagligvareforretninger.

- Vores nuværende emballage til smørret er direkte tarvelig, så det arbejder vi på at gøre noget ved. Vi har ikke kapacitet til at lave en stor produktion af smørret, men vil godt kunne producere til enkelte mindre forretninger, lyder det fra Bent Roskvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce