Annonce
Tørring Folkeblad

Mathias Hansen fra Uldum hædret for dygtighed og godt kammeratskab

Klejnsmed Mathias Hansen fra Uldum er blandt metalindustriens dygtigste lærlinge. Pressefoto
Over 200 var indstillet, men 25 udvalgte fik ML-Prisen 2019 som bevis på, at de er blandt metalindustriens dygtigste lærlinge.
Annonce

Uldum: Klejnsmed Mathias Hansen fra Uldum var blandt modtagerne, da ML-Prisen 2019 blev overrakt fredag 20. september i København. Til stede ved overrækkelsen var blandt andre beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Prisen, der uddeles af Metalindustriens Uddannelsesudvalg, går til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for prismodtagerne, at de udover at have opnået topkarakter til svendeprøven også er gode kammerater og kolleger.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltog i overrækkelsen af ML-Prisen 2019. Pressefoto
Annonce

Effektiv og omhyggelig

Mathias Hansen, Uldum, har gået på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og været i lære hos Hedema A/S, Horsens. En stor smedevirksomhed, der tidligere lå i Hedensted. I indstillingen af ham lyder det blandt andet:

- Mathias er en meget dygtig klejnsmed. Han arbejder effektivt og omhyggeligt for at aflevere et godt resultat hver gang. Han giver gerne en ekstra skalle for at nå målet, er selvstændig, løsningsorienteret og har altid en kreativ idé klar, når han henvender sig med uforudsete udfordringer. Hans sans for god kvalitet og arbejdsprocesser tangerer en tilsvarende smed med mange flere års erfaring.

Prismodtageren selv er både stolt og glad over anerkendelsen.

- Det at blive udvalgt blandt så mange indstillinger er mega-fedt. Jeg tror kun, vi er seks klejnsmede blandt de 25 prismodtagere, så det er lidt specielt at repræsentere sit fag ved så stor en prisuddeling, siger Mathias Hansen, der er 21 år gammel.

Han har boet i Uldum i efterhånden fem år, men han kommer oprindeligt fra Lindved. Her har han gået i både børnehave og folkeskole. Han blev udlært som klejnsmed før sommerferien i år og har fået lov til at blive på sit lærested Hedema A/S, der er beliggende ved Vejlevej i Horsens.

- Det er en rigtig god arbejdsplads, så jeg er naturligvis glad for, at jeg har fået mulighed for at fortsætte på Hedema som udlært klejnsmed, siger Mathias.

Annonce

Også god til motocross

Mathias er i øvrigt ikke kun en dygtig smed, han er også en dygtig motocross-kører. Han har således kørt motocross, siden han var fem år gammel og kører på allerhøjeste liganiveau i Danmark.

- Det er det, som jeg bruger min fritid på. Jeg er afsted tre gange om ugen. Det er en sindsyg dyr sport, men jeg har heldigvis nogle gode sponsorer, der hjælper mig, slutter Mathias Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce