Annonce
Tørring Folkeblad

Mere fjernvarme og kommunale elbiler

Torsten Sonne Petersen
Annonce

Læserbrev: Byrådet lagde på sit møde 26. august 2020 skinner ud for den grønne omstilling i Hedensted Kommune med vedtagelsen af Grøn Strategi 2020.
Målsætningen for den grønne strategi er at bidrage til regeringens klimalov og klimaaftale med målsætning om 70 pct. CO2 reduktion inden 2030, og Parisaftalens målsætning om en netto-nul udledning i 2050, samt være med til give FNs 17 verdensmål liv lokalt og ikke mindst sætte handling bag.

I syv hovedspor udfoldes de overordnede mål for strategien:

1. Energi

2. Transport

3. Bygninger

4. Erhverv og vækst

5. Affald

6. Lokalt engagement

7. Kommunen

Det næste skridt er at blive konkrete og omsætte strategien til praksis, og det kan kun ske i et samarbejde mellem borgere, virksomheder og kommunen.

I SF vil vi spændt følge implementeringen af den nye affaldsplan, hvor vi skal være meget ambitiøse i forhold til genanvendelse. I den forbindelse spiller iværksætterhuset Compas en aktiv rolle i forhold til gennem genbrug at give produkter et nyt liv.

Kommunens fjernvarmeværker har f. eks. været motor i omstillingen til bæredygtig energi, og der er håb om at få mange flere husstande på ledningsnettet de næste år
I SF synes vi næste skridt skal være at omstille kommunens bilpark til eldrift. Vi foreslår en løbende udskiftning og stop for indkøb af diesel- og benzinbiler fra 1. januar 2021.


Grøn strategi kan kun ske i et samarbejde mellem borgere, virksomheder og kommunen

Torsten Sonne Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 37

Tørring Folkeblad

Mediegrafiker fik bronze

Annonce