Annonce
Tørring Folkeblad

Mindeord: Hun blev en drivkraft i områdets kulturliv

"Der var mange mennesker, der fik glæde af hendes stilfærdige kulturformidlende indsats, og hun betød meget for dem, hun mødte på livets vej. Hendes betydning vil sent blive glemt", skriver Dorte Fogh om Sonja Schytz Madsen. Privatfoto

Mindeord: Kunsthistoriker Dorte Fogh, Silkeborg, har skrevet mindeord om 89-årige Sonja Schytz Madsen, tidligere Ølholm, Tørring, der døde 7. april på Solgaven i Vejle:

Sonja Madsen blev født i Ølholm som datter af værkføreren på byens velrenommerede virksomhed Omanns Møbelfabrik.

Hun voksede op som familiemenneske og tog sig kærligt af sine to små søstre.

Annonce

Efter realeksamen gik Sonja på handelsskole i Vejle og blev uddannet som bogholder.

I mere end 40 år var hun den betroede bogholder hos landsretssagfører Poul Petersen i Vejle, og da hun blev gift med tømrermester Holly Madsen, som havde et byggefirma, kom hun også til at stå for økonomien her. Det fortsatte hun med som enke, mens de to sønner videreførte firmaet.

Ved siden af sit arbejde og omsorgen for familien var Sonja Madsen medlem af skolenævnet ved Langskov Skole. I sine bestræbelser på at bakke op om skolen i Ølholm blev hun også formand for Folkeuniversitets afdeling i Tørring-Uldum og arrangerede velbesøgte kurser i kunsthistorie, dansk design og litteratur på skolen.

Glæden over det gode håndværk, kunsthåndværk og kunst i det hele taget havde hun med hjemmefra, og den kom også udtryk i hendes valg af møbler, tekstiler og keramik til hjemmet.

Sammen med veninder arrangerede hun i en række år byture for Tørring-Uldum Pigerne. Den første lørdag i hver måned mødtes de kvinder, der havde lyst - under tiden også deres ægtefæller - kl. 10 ved Sindbjerg Kirke. Her fordelte de sig i deltagernes biler, kørte til den by, som kvinderne på skift havde valgt, gik sammen i butikker, spiste frokost på den restaurant, hvor den, der var ansvarlig for dagen, havde bestilt bord. Udflugten afsluttedes med omvisning på byens kunstmuseum.

Selv om synet svigtede hende mere og mere, deltog hun gerne i studierejser og nød at gå på kunstmuseer. På disse rejser havde hun helt styr på selskabets samlede regnskab på øre - uden brug af papir eller pen.

Livet igennem fulgte hun med i politik med stor social forståelse. Hendes tilgang til billedkunst, design og arkitektur var fordomsfri, dermed blev hun en drivkraft i områdets kulturliv.

Hun fik et rigt liv, men også tunge sorger, som hun bar alene med værdighed.

Der var mange mennesker, der fik glæde af hendes stilfærdige kulturformidlende indsats, og hun betød meget for dem, hun mødte på livets vej. Hendes betydning vil sent blive glemt.

Foruden to sønner efterlader Sonja Schytz Madsen sig børnebørn og oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Annonce