Annonce
Tørring Folkeblad

Mindre lugt og højere sundhed: Stor asfaltfabrik dropper diesel

Asfaltfabrikken på Dortheasvej i Uldum har skiftet ejere og navn flere gange. Senest fra Lemminkainen til YIT Danmark. Arkivfoto
100 fabriksarbejdere i Uldum kan se frem til en sundere hverdag på jobbet, når YIT Danmark skifter diesel ud med naturgas.
Annonce

Uldum: Med over 360 dieseldrevne maskiner, lastbiler og andet materiel er YIT Danmark en af de største vejentreprenører i Danmark.

Og som led i arbejdet med at begrænse gener ved driften for medarbejdere og omgivelser går firmaet nu i gang med at udfase brugen af diesel.

Det skriver YIT Danmark i en pressemeddelelse.

- Fremover vil store dele af vognparken køre på flydende naturgas, som udleder langt færre skadelige partikler. Det gælder også asfaltfabrikken og værkstedet i Uldum, hvor ca. 100 ansatte har deres daglige gang, skriver virksomheden.

YIT Danmark

  • YIT Danmark varetager opgaver inden for produktion og udlægning af asfalt, vedligeholdelse af veje samt specialopgaver med bl.a. asfalt til broer og Confalt til industrigulve.
  • I Danmark beskæftiger firmaet samlet ca. 300 medarbejdere.
  • YIT Danmark er en del af den finske YIT Group med ca. 10.000 ansatte.
Annonce

Slut med lugtgener

Ifølge Bo L. Sørensen, der er indkøbschef i YIT Danmark, er en af fordelene ved udskiftningen, at lugtgener helt forsvinder, fordi det nye brændstof ikke - som diesel - afgiver lugt.

- Vi fokuserer meget på, at vores produktion generer omgivelserne så lidt som muligt. Det gælder også, når det kommer til medarbejdernes sundhed. Og med skiftet til et renere brændstof opnår vi en stor reduktion i partikeludledningen fra vores dieselmaskiner, siger Bo L. Sørensen.

Annonce

Mere miljøvenlige

Diesel-udfasningen er et af flere skridt, virksomheden har taget for at blive mere miljøvenlige.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre vores asfalt og anlægsprojekter så "venlige" som muligt. Blandt andet anvender vi i stor stil genanvendelse af gammel asfalt i nye belægninger, siger Bo L. Sørensen.

Det flydende naturgas, som virksomheden fremover vil bruge, hedder GLT-brændstof. Alt efter motor- og filtersystem udleder det ifølge virksomheden op til 38 procent færre skadelige partikler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce