Annonce
Tørring Folkeblad

Mindre mudderleg i Myretuen: Ny børnehave får nu også en legeplads

Børnehaven Myretuen i Tørring stod indflytningsklar i oktober 2019, mens en egentlig legeplads først er ved at blive etableret nu. Arkivfoto: Morten Pape
I oktober 2019 flyttede et halvt hundrede børn ind i en nybygget børnehave Myretuen i Tørring. Nu er der skaffet penge til, at børnene også får en legeplads.
Annonce

Tørring: 2020 har været et år, hvor der har været godt gang i vaskemaskinerne hos familierne, der har børn i børnehaven Myretuen i Tørring.

For selvom børnene et par måneder før årets start flyttede ind i en nybygget børnehave, fulgte der ikke en legeplads med i købet. Til gengæld var der rigeligt med mudder.

- Mudder er skønt, og man kan lave mange eksperimenterende lege med mudder. Forældrene har også taget det med oprejst pande, at de nærmest hver dag har fået en flyverdragt med hjem, der ikke kan bøjes, men alle ønsker sig en legeplads med lidt flere tangenter at spille på end mudderleg, fortæller børnehaveleder Tore Knudsen med et smil.

Han havde oprindeligt været med til at afsætte omkring en halv million kroner af det 15 millioner store byggebudget til en ny legeplads, men da det blev nødvendigt at pilotere grunden for at bygge børnehaven, gik legeplads-pengene til det.

Det har betydet, at udeområderne til den nybyggede børnehave mestendels har bestået af mudder. Det har med omfattende reparationer været muligt at bevare et enkelt gyngestativ fra den gamle børnehave, mens de øvrige legeredskaberne var for dårlige til at blive brugt.

Annonce

Hjælp fra fonde og forældre

Med forældres hjælp er det dog nu lykkes Myretuen via diverse fonde at skaffe penge nok til en egentlig legeplads. Den største bidragsyder er Villum Fonden, der har givet 170.000 kroner til projektet, dertil kommer Falentin-fonden og Brædstrup Humanitære Forening. Endelig har Hedensted Kommune lagt 100.000 kroner til, så der nu kan laves legeplads for i alt 358.000 kroner.

Det indebærer bl.a. et gyngestativ og en ny stor sandkasse, der netop er kommet op, og til foråret skal der bl.a. bygges et madpakkehus, et dyrehus, et bålhus og et orangeri - sidstnævnte af vinduerne fra den gamle Myretuen-børnehave.

- Det skal også nævnes, at Læring i Dagtilbud har hjulpet med dele af projektet, så vi har fået et flot område med rullegræs, der nu er en fodboldbane til børnene.

Forældre har været gode til at bakke op, når der f.eks. skulle graves ud til et faldunderlag eller fyldes sand i sandkassen. Privatfoto

Planen er, at legepladsen, når coronaen tillader det, vil blive åbnet op for offentligheden, så man f.eks. vil kunne opholde sig i orangeriet i weekenden.

- Der er også adgang til toilet døgnet rundt på vores legeplads. Så når coronaen slipper sit tag om vores muligheder, glæder vi os til at slå legepladslågen op, lyder det fra Tore Knudsen.


Mudder er skønt og man kan lave mange eksperimenterende lege med mudder, men vi vil også gerne have lidt flere tangenter at spille på på legepladsen.

Tore Knudsen, institutionsleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce