Annonce
Tørring Folkeblad

Mode- og miljørigtige mundbind bliver revet væk: Over 500 har bestilt hos lokal tøjbutik

Vivi Søiberg (tv), indehaver af tøjbutikken Louise i Tørring, har haft travlt med at sælge mundbind i sin forretning de sidste mange dage. Privatfoto
Flere ser muligheder fremfor begrænsninger i de nye mundbindskrav. Tøjbutikken Louise har over en weekend solgt mere end 500 stofmundbind, og i Rask Mølle tjener den lokale idrætsforening penge til klubkassen ved at sælge mundbind med logo.

Tørring: Er du til leopard-print, den klassiske sorte, eller er du mere engangstypen? Siden torsdag har langt de fleste af den voksne befolkning skulle tage stilling til, hvilken type mundbind, de gerne vil bære, og det er noget, der blandt andet kan mærkes hos modetøjsforretningen Louise i Tørring.

Her lagde forretningens indehaver allerede fredag 23. oktober, få timer efter statsminister Mette Frederiksen havde varslet nye restriktioner, et opslag ud på Facebook om, at man kunne reservere stofmundbind i butikken.

Hvilken type mundbind skal du bruge?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man anvender et fabriksfremstillet CE-mærket mundbind:

  • Hvis man er smittet eller i risiko for at være smittet med ny coronavirus og undtagelsesvist er nødt til at bryde sin selvisolation.
  • Hvis man bruger mundbind, fordi man er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19.
  • Hvis man skal være sammen med en person i øget risiko.

I øvrige situationer kan man anvende et stofmundbind som alternativ til engangsmundbind.

  • Et stofmundbind bør som udgangspunkt bestå af tre lag. Også gerne fire.
  • Materialet skal være tæt nok til at skabe filtrering. Men det skal stadig være åndbart.
  • Det indre lag skal være fugtabsorberende. Det ydre lag skal være fugtafvisende.
  • Mundbindet skal være forsynet med elastikker og kunne sidde tæt til dit ansigt, så det dækker både næse og mund.
  • Det skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader.

En mulighed som rigtig mange benyttede sig af.

- Vi har solgt mundbind i et par måneder og har haft et jævnt salg på 20-30 stykker om ugen, men over weekenden var der 500, der bestilte. Vi havde slet ikke forestillet os, at det ville blive så stort, fortæller butiksindehaver Vivi Søiberg, der tilmed har haft svært ved at få de mange stof-mundbind hjem til butikken, da hun langtfra er den eneste, der har haft ekstra godt gang i salget af stof-mundbind.

Hun mener mange vælger stof-mundbindet, da det ifølge hende er mere miljøvenligt.

- Det er jo egentlig lidt forkert kun at bruge tingene en gang og så bare smide det ud. Det undgår man ved stofmundbindet, der bare skal vaskes for at det kan bruges igen. Mange vælger det også fordi, det er rarere at have på. For kvinder især tror jeg også, det betyder lidt, hvordan det ser ud, og at man kan matche det til sit tøj, lyder det fra Vivi Søiberg.

Mundbind med logo

Hun er langt fra den eneste, der har valgt at se mulighederne fremfor begrænsningerne i det nye mundbindskrav.

Hos idrætsforeningen ROI i Rask Mølle, har man valgt at bruge mundbindene som branding og samtidig tjene lidt penge til den slunkne klubkasse, ved at sælge mundbind med ROI's logo trykt på.

- Vi sælger i forvejen drikkedunke, muleposer, tørklæder osv. med vores logo, så det var også rimeligt oplagt at tilføje mundbind til sortimentet. Vi har også valgt at give vores trænere og bestyrelsesmedlemmer et mundbind hver, da de jo skal have dem på, når de færdes i hallen, fortæller formand Anja Andersen, der allerede har bestilt omkring 100 mundbind med ROI logo.

Anja Andersen har som formand i Rask Mølle og omegns Idrætsforening bestilt en sending mundbind med foreningens logo på. Arkivfoto: Michael Svenningsen

På grund af corona-krisen har foreningen blandt andet mistet omkring 90.000 kroner, de plejer at få i kassen fra den årlige byfest, ligesom indtægterne fra f.eks. gymnastikopvisningen heller ikke er kommet. Samtidig er antallet af aktive medlemmer faldet.

- Vi har f.eks. ikke så mange petanque-spillere som vi plejer, og i gymnastikafdelingen er vi gået fra at være omkring 170 gymnaster sidste år til 125 i år. Jeg ved ikke om det er pga. coronaen, men man kan jo godt mistænke det, lyder det fra Anja Andersen.

Derfor faldet de penge som foreningen tjener ved salg af mundbind også på et tørt sted.

- Det er ikke meget vi tjener på mundbindene, men lidt har også ret. Vi har mange løbende faste udgifter som lokaleleje, lys, vand og varme, forsikringer mv. og samtidig har vi også fået ekstra udgifter til f.eks. rengøringsartikler mv., lyder det fra Anja Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce