Annonce
Tørring Folkeblad

Nu får Hjortsvang bedre mobildækning: 42 meter høj telemast på vej

Borgerne i Hjortsvang håber, de kan få indflydelse på beplantningen omkring en ny 42 meter høj telemast på sportspladsen. Arkivfoto: Sandra Goldek
Teknisk udvalg har sagt ja til, at en 42 meter høj telemast kan sættes op på sportspladsen i Hjortsvang. Borgerne glæder sig til et mere stabilt netværk.

Hjortsvang: Nu ser det endelig ud til, at folk i Hjortsvang og omegn får bedre mobildækning. Netværksoperatøren Cibicom vil opstille en 42 meter høj telemast på sportspladsen, og det har Hedensted Kommunes tekniske udvalg på sit møde forleden givet grønt lys for.

- Hjortsvang er et af de områder i kommunen, hvor der har været udfald på mobilnetværket, et af de såkaldt sorte huller, og med den nye mast vil det blive bedre. Det er kommunen, der ejer sportspladsen, og vi har sagt ja til, at masten kan stå her, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Selvom mange borgere er glade for at kunne snakke i mobiltelefon uden skratten og udfald, skaber det ikke altid begejstring hos naboerne at få udsigt til en høj mast.

I Hjortsvang har der også været nogle ønsker til placeringen af telemasten, som Cibicom i første omgang foreslog skulle stå lige ved siden af det nybyggede shelter på sportspladsen.

Annonce

Placering blev ændret

I et høringssvar har en række foreninger i området foreslået, at den i stedet bliver placeret ved sportspladsens sydøstlige hjørne, og teknisk udvalg har nu sagt god for en mellemløsning.

- Masten skal helst placeres et sted, hvor man kan komme til den, når den skal serviceres, men der skal selvfølgelig også tages hensyn til de aktiviteter, der foregår på sportspladsen. Med en placering tæt på den eksisterende bygning, tager vi højde for begge dele, siger Lene Tingleff.

Udvalget har også stillet vilkår om, at der skal være beplantning omkring telemasten, og Vita Jokumsen, formand for Samvirket Hjortsvang, håber, at foreningerne i den forbindelse bliver taget med på råd.

- Vi vil gerne i dialog med selskabet om blandt andet beplantning, så masten ikke kommer til at skæmme området mere end højst nødvendigt. Vi glæder os til bedre mobildækning herude, men det skal selvfølgelig ikke ødelægge andre oplevelser, siger Vita Jokumsen.

Annonce

Lokalråd skal høres i mastesager

Foreningerne i byen blev ikke i første omgang indbudt til at komme med høringssvar til ønsket om den nye telemast, idet de ikke er naboer til sportspladsen.

Det undrede en nabo sig over, og han videresendte materialet til foreningerne, som derefter kom med et høringssvar.

Fremover vil kommunen sikre, at lokale foreninger bliver orienteret i processen omkring opstilling af master og antenner, og derfor er der nu udarbejdet en procedure for fremtidige mastesager. Her er det understreget, at vigtige parter som blandt andet borgerforeninger og lokalråd skal høres.


Masten skal helst placeres et sted, hvor man kan komme til den, når den skal serviceres, men der skal selvfølgelig også tages hensyn til de aktiviteter, der foregår på sportspladsen.

Lene Tingleff (V)


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce