Annonce
Tørring Folkeblad

Nu sættes bremsen i for digitale udlån: For dyrt at opretholde 10 udlån pr. borger

Mens bibliotekerne har været lukkede har mange fået øjnene op for de digitale lånemuligheder på e-reolen og Filmstriben. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Siden coronakrisens start har der været ekstra muligheder for at låne digitale bøger, lydbøger eller film på biblioteket, men nu sænkes grænsen igen. Det øgede antal udlån har givet en ekstraregning på 265.000 kroner til bibliotekerne i 2020.

Hedensted: Er du blevet vild med at låne lydbøger og e-bøger på bibliotekets "E-reolen" eller se en film fra Filmstriben, skal du måske til at overveje dit forbrug.

Fra 1. august 2021 vil borgere i Hedensted Kommune nemlig "kun" kunne låne seks lydbøger, seks e-bøger og tre film fra bibliotekernes digitale tjenester pr. måned.

Det har politikerne i Udvalget for Fritid og Fællesskab netop besluttet. Torsten Sonne Petersen (SF) ønskede som den eneste at fastholde det nuværende niveau.

Annonce

Under coronakrisen har udlånsgrænsen været hævet fra tre til 10 digitale udlån af hhv. e-bøger og lydbøger, men den øgede mængde udlån har også betydet en ekstra regning, da bibliotekerne betaler et beløb for hver digitale udlån.

Ekstraregning

I 2019 brugte Hedensted Bibliotekerne således 351.355 kroner på digitale udlån, mens beløbet i 2020 steg til næsten det dobbelte, nemlig 616.204 kroner.

En tenden,s der kun ser ud til at stige i 2021, hvor de digitale udlån i årets tre første måneder alene kostede lidt over 165.000 kr. Prisen i de tilsvarende måneder i 2020 var knap 132.000 kroner.

Derfor forsøges det nu at sænke udlånsloftet, så økonomien ikke løber løbsk.

I følge bibliotekerne var der også inden coronakrisen en begyndende stigning i digitale udlån.

- Inden coronakrisen kunne man kun låne tre e-bøger og tre lydbøger, så øgede vi det til 10, og nu har vi så fundet et leje midt imellem, som, vi tror, er passende, nu hvor bibliotekerne har åbent igen, lyder det fra leder af Hedensted-Bibliotekerne Thomas Ry Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce