Annonce
Tørring Folkeblad

Nu skal der nye øjne på tingene: Handelstandsformand takker af efter 14 år på posten

Henrik Hornemann har brugt mange timer på at tale handelstandens sag og udvikle byen og butikkerne de seneste 14 år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter at have varslet det de seneste fire år trådte Henrik Hornemann torsdag aften ud af bestyrelsen i Tørring Handelstandsforening. Hvem, den nye formand bliver, er endnu ikke afgjort.

Tørring: Det har været under opsejling længe, men torsdag aften var det endegyldigt. SuperBrugsens uddeler 45-årige Henrik Hornemann har efter 14 år i Tørring Handelstandsforening, heraf vistnok de 12 som formand, valgt at træde ud af bestyrelsen.

Egentlig ville Henrik Hornemann, der privat bor i Virklund med sin hustru og to døtre på 10 og 12 år, allerede have været stoppet for fire år siden, men de mange byudviklingsprojekter, der var i støbeskeen på det tidspunkt, betød, at han tog en tørn mere på posten.

- Jeg havde troet, at vi ville være færdige med byudviklingen nu. Det er vi så ikke helt, men det ændrer ikke ved, at jeg stopper nu. 14 år er lang tid, og helt grundlæggende tror jeg, det er en god ting, at der kommer nye øjne på tingene, lyder det fra Henrik Hornemann om sin beslutning.

Annonce

Gravearbejde koster penge

Netop byudviklingen og det nuværende gravearbejde i byen med at udskifte kloakrør og anlægge et nyt torv er i følge den afgående formand en særdeles svær periode for butikkerne i Tørring.

- Der er ingen tvivl om, at det er en voldsomt hård tid for forretningerne lige nu, hvor torvet er gravet op. Jeg har hørt om butikker, der har mistet over 25 pct. af deres omsætning under arbejdet, så det kan virkelig mærkes. Især efter indkørslen til byen fra rundkørslen er spærret af. De lokale, der kender smutvejene osv., skal nok finde herind, men det er udenbys-kunderne, vi savner lige nu, konstaterede Henrik Hornemann på generalforsamlingen.

Han har i sin tid som formand bl.a. været handelstandens repræsentant i Udviklingsrådet, hvor han i en periode også var formand, stået i spidsen for at etablere et BID-samarbejde, arbejdet med udsmykningen af rundkørslen og været formand for Cityforeningen, der samler handelsstandsforeningerne i hele kommunen.

Samtidig har han, udover at passe SuperBrugsen i Tørring, haft en rolle som de selvstændige brugsforeningers repræsentant i Coop, der har betydet, at han i en periode har haft flere ugentlige arbejdsdage i København.

Posten i Udviklingsrådet er nu videregivet til Danny Herløv fra Middelfart Sparekasse. Henrik Hornemann har dog lovet at følge torveprojektet til dørs, ligesom han også vil fortsætte som formand i Cityforeningen.

- Jeg er nok kommet til at favne mere, end hvad godt af. Det har også været nødvendigt i en tid med mange projekter i byen, og været muligt, fordi Tørring Brugsforening har været med på det. Nu tror jeg, handelsstandsforeningen skal finde tilbage til sin kerneopgave og koncentrere sig om at varetage handelstandens interesser. Vi kan selvfølgelig stadig være aktører i nogle ting, men vi behøves ikke nødvendigvis at være drivkraften, råder Henrik Hornemann.

Annonce

I god gænge

Ud over behovet for at skære lidt mere ind til benet i opgaverne for handelstandsforeningen og udfordringerne med det igangværende torvearbejde er både foreningen og Tørring som handelsby ifølge Henrik Hornemann i en god gænge.

- I foreningen har vi nok kunnet blive lidt mere enige end i andre byer, særligt omkring sloganet "handl, hvor dit hjerte bor", og at vi løfter i flok.

- Hvis du havde spurgt mig for 14 år siden, hvilken forfatning Tørring ville være i i dag, havde jeg ikke turde håbet på, at det ville være så godt. Vi har et forbløffende stort udbud af butikker, og antallet af tomme butikslokaler er nok det samme som dengang.

- Så når vi er ovre bumpene i verdensøkonomien og de lokale infrastrukturelle udfordringer, tror jeg på, butikkerne er klar til at tage imod kunderne og skabe vækst i nogle flotte nye rammer, lyder det fra Henrik Hornemann.

Handelstandsforeningens bestyrelse består nu af Danny Herløv (Middelfart Sparekasse), Kim Andersen (Sportigan/Sir Windsor), Birgitte Eriksen (Tørring Boghandel), Line Minea Ramdal (Blomsterhuset Ramdal) og Bo Friborg (Euronics). Joan Nordahl (Viola) blev valgt som suppleant. Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Tørring Folkeblad

Unge tog ansvar, efter møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Tørring Folkeblad

Salmeforfatter fortæller om livet

Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Tørring Folkeblad

Cyklist blev påkørt og fik hjernerystelse: Bilist kørte videre

Annonce