Annonce
Tørring Folkeblad

Nu vender musikken og Søren Riis tilbage til Sognegården

Søren Riis er vendt tilbage til Lindved Sognegård og vil både være at finde ved tangenterne og i rollen som vært. Foto: Michael Svenningsen

Lindved Sognegård står over for en større renovering. Her skal dufte mere af restaurant end forsamlingshus, lyder det fra husets nye værter, der allerede har flere større arrangementer i støbeskeen.

Annonce

Lindved: Det er lidt som at komme hjem for restauratør og musiker Søren Riis. Han sætter sig hjemmevant ved klaveret, ved hvor kaffemaskinen står og kan med et kig ud i køkkenet så let som ingenting genkalde sig smagen af tarteletter og oksesteg, som Lindved Sognegårds kogekoner, Karen, Kerte og Ellen gennem tiden lavede dem.

Som ung spillede han amatørteater og festede i den store sal på sognegården, og i seks år fra 2000 til 2006 var Søren Riis, der siden sin barndom har boet i Grejs, selv vært på Lindved Sognegård.

Efterfølgende har han bl.a. haft sit virke på Hotel Bredehus i Bredsten og restaurant Skyttehuset i Vejle, men nu har han sammen med sine tre kompagnoner igen tilføjet driften af den lokale sognegård til forretningen. Det betyder bl.a. at sognegårds-telefonen fremover bliver taget af receptionen på Hotel Bredehus.

- Vi er i den heldige situation, at vi har kalenderen godt fyldt både på Hotel Bredehus og Skyttehuset. Samtidig kunne vi godt bruge noget ekstra køkkenkapacitet, så muligheden for at overtage driften af Lindved Sognegård kom som sendt fra himlen. Vi har lavet en aftale med Sognegården om, at vi står for administrationen omkring udlejningerne, mod at vi leverer maden til festerne, forklarer Søren Riis, der dog også vil sætte sit eget præg på Lindved Sognegård.

Lindved Sognegård

Ejes af "Foreningen Lindved Sognegård". Foreningen er ansvarlig for forpagtningen og renovering og vedligehold af bygningerne. Formand er Jan Amstrup.

Tilknyttet sognegården er desuden Lindved Sognegårdsforening, der står for en række arrangementer i sognegården.

Der er omkring 120 årlige udlejninger herunder private fester, mindehøjtidligheder m.m. i Lindved Sognegård. Det antal forventer Søren Riis at øge til 200 i 2020.

Sammen med Jan Søgaard (driftsansvarlig for Hotel Bredehus), Jesper Hedegaard Larsen (driftsansvarlig Skyttehuset) og Mikkel Larsen (gastronomisk supervisor) driver Søren Riis i forvejen Hotel Bredehus i Bredsten og Restaurant Skyttehuset i Vejle.

Den dekorative og restaurationslignende stil fra Hotel Bredehus og Skyttehuset vil også blive en del af Lindved Sognegård. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Skaber hyggehjørner

Selvom det kun er 14 dage siden, han fik nøglen, er her allerede sket en del. Der er kommet hvide duge på bordene, lysestager og små opsætninger med dekorative elementer i hjørnerne.

- Det første, vi gjorde, var at få vores dekoratør herud. Vi vil gerne skabe nogle små hyggelige miljøer i huset og give det hele et mere restaurationslignende præg, lyder det fra Søren Riis, der også planlægger yderligere renovering af sognegården.

Når der er huller i udlejningskalenderen skal gulv og vægge have en overhaling og sideløbende er frivillige fra foreningen Sognegården, der ejer bygningen, i fuld gang med at omdanne et tidligere gangareal og klasselokale fra Lindved Skole til dame- og handicaptoilet, samt et mindre selskabs- og mødelokale. Tilbygningen forventes færdig til foråret inden konfirmationssæsonen sætter ind.

Nedrivningen af den gamle del af Lindved Skole har givet Lindved Sognegård mulighed for at rykke herretoillettet op fra kælderen og bygge nyt toilet og mødelokaler i en del af den gamle skole. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Poulære Kandis

De første større arrangementer er også allerede i kalenderen. Qua sit netværk i musikbranchen har Søren Riis bl.a. booket visesangeren Thomas Kjellerup til en viseaften i juni måned næste år. Thomas Ewers Poulsen fra Vild med Dans kigger ud i oktober 2019 og Johnny Hansen fra Kandis vil dels komme til Lindved til en countryaften i september næste år og dels til en stor anlagt julefrokost i Lindved hallen med hele Kandis på scenen i december 2019.

Selvom der er over et år til sidstnævnte arrangement er de første 60 billetter allerede solgt.

- Jeg er en entreprenant type, der godt kan lide at få noget til at virke og blomstre, og jeg synes, vi har rigtig meget godt på bedding i Lindved. Når det er sagt, er de almindelige udlejninger af største betydning for os. Vi sætter en ære i at bage de bedste boller til Pensionisthøjskolen, sammensætte den bedste menu til fødselsdagsfesten og forsætte det gode samarbejde med byens foreninger og erhvervsdrivende, lyder det fra Søren Riis.

Forventningen fra Søren Riis og co. er, at der vil komme omkring 200 årlige udlejninger af Lindved Sognegård. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce