Annonce
Tørring Folkeblad

Nu vil Aale være center for børnekunst

Charlotte Lund Hansen, Frank Kjær, Thyge Risvig og Hans Kjær vil stå i spidsen for den nye børnekunst-forening i Aale. Foto: Ingrid Trier
En ny forening "Child Art" er på vej til at opstå i et samarbejde mellem Aale-Hjortsvang Børneby og Tørring-Uldum Kunstforening. Målet er, at fremme børns interesse for kunst ikke bare lokalt, men også globalt.
Annonce

Aale: Der skal mere kunst og kultur i den vestlige ende af Hedensted Kommune. Det mener Aale-borger Hans Kjær, der sammen med skoleleder på Aale-Hjortsvang Skole Frank Kjær, lærer Charlotte Hansen og Thyge Risvig, formand for Tørring-Uldum Kunstforening, derfor har taget initiativ til at danne en ny forening ved navn "Child Art".

Hans Kjærs ide var oprindeligt at lave et mega-kunstværk, der strakte sig fra Hjortsvang til Aale og som kunne engagere hele lokalområdet, men efter samtaler med Aales skoleleder Frank Kjær udviklede projektet sig i stedet til en forening, der i en bredere sammenhæng kan skabe rammen for et større fokus på kunst både lokalt og globalt.

Foreningens formål bliver blandt andet at fremme interessen for kunst blandt børn og deres forældre, at skabe rammerne for børns kunstneriske udfoldelse og at gøre kunst mere tilgængelig for alle børn og unge.

Hvordan formålet opfyldes bliver langt hen ad vejen op til de personer, der ønsker at bidrage dertil. Foreningen bliver så at sige rammen, som alle med interesse for kunst får mulighed for at udfylde deres del af.

- Tanken er, at Aale skal være et samlingspunkt for alle, der er interesserede i kunst. Vi har f.eks. et billedkunstlokale på skolen, som det ville være oplagt at lave nogle aktiviteter i uden for skoletiden. Hvordan det konkret skal gøres, ved vi ikke endnu, men det finder vi ud af hen ad vejen, lyder det fra Frank Kjær, der blandt andet håber at kunne engagere de mange lokale kunstnere i foreningen.

Annonce

Samarbejde i Uganda

Selvom foreningen først har stiftende generalforsamling næste onsdag - 18. marts - er det første konkrete projekt allerede i støbeskeen. Nemlig et samarbejde med Aale-Hjortsvang Børnebys venskabsskole - Queen of Peace Primary School - i Uganda om at lave såkaldte "Child ArtMoney". Det er små kunstværker i A5 format, lavet i første omgang af børnene på skolen i Uganda. Værkerne vil blandt andet gennem Tørring-Uldum Kunstforening blive solgt for 200 kroner stykket i Danmark, og pengene vil gå ubeskåret til kunstneren bag værket.

- Vi har også tanker om en Child Art School. Den grundlæggende ide her er, at det der kommer til at foregå i Aale, lige så vel kan foregå i Uganda, og at vi får nogle samarbejder med lokale kunstnere i Uganda, fortæller Hans Kjær.

Han håber, at alle, der interesserer sig for kunst, har børn med kreative evner, selv er kunstner eller på anden vis gerne vil bidrage til foreningens formål møder op til den stiftende generalforsamling. Den finder sted på Aale-Hjortsvang Skole 18. marts klokken 19.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce