Annonce
Tørring Folkeblad

Ny e-sportsklub er kommet godt fra start

Christian Nordtorp Andersen (tv) er ansvarlige for e-sport, sponsorater, presse m.m. i Ølholm Boldklub, mens det er Dennis Christiansen th. der er klubbens e-sportstræner. Foto: Ingrid Trier
Ølholm Boldklub er den første forening i den vestlige ende af Hedensted Kommune, der tilbyder E-sport. De første spillere er godt i gang i et lokale på Ølholm Skole.
Annonce

Ølholm: Det er torsdag først på aftenen, og en gruppe børn kommer rødkindede ned ad trappen på Ølholm Skole. De har lige brændt lidt krudt af i gymnastiksalen, og nu er de klar til at sætte sig til rette i de højryggede gamer-stole og brænde en anden slags krudt af i computerspillenes verden.

Ølholm Boldklub har fået en e-sports afdeling. Den første i den vestlige ende af kommunen, og med omkring 30 spillere er initiativet kommet godt fra start.

Det fortæller Christian Nordtorp Andersen fra boldklubbens bestyrelse.

- Vi har plads til flere, men det er en god start. E-sport er nyt for mange, og nogle forældre er måske nervøse ved at sende deres børn af sted, fordi de ikke helt ved, hvad det er, lyder det fra Christian Nordtorp Andersen, der i samme åndedrag understreger, at der bestemt ingen grund er til nervøsitet.

- Vi gør meget ud af, hvordan man taler med hinanden og færdes online, og vi forsøger at lære børnerne at være lige så gode vindere, som tabere. Samtidig har vi altid noget fysisk aktivitet imellem spillene, fortæller han, mens han kigger ud over de 10 computere i lokalet.

Her kan man gå til e-sport

Hedensted Kommune er i Sydøstjylland den kommune, hvor der er flest lokale e-sports initiativer. Der er i følge folkebladets oplysninger pt. seks foreninger, der udbyder e-sport i Hedensted Kommune.

Udover Ølholm Boldklub er det Hedensted Firma- og familieidræt (Hedensted e-sport), Ølsted Ungdoms- og Gymnastikforening, Sole IF, Sportssammenslutningen Skjold samt Vejlefjord Idrætsforening.

De to største er Hedensted e-sport og Sole IF, der hver har omkring 100 spillere, mens de øvrige tre har mellem 15 og 30 spillere.

Fire af foreningerne (Ølsted, Skjold, Sole og Vejlefjord) er med i et kommunalt udviklingsprojekt og har i den forbindelse hver fået 25.000 kroner af kommunen til opstart af e-sport.

Fritidsudvalget tager stilling til den fremtidige støtte til e-sport i december.

Annonce

Giver ikke overskud

Boldklubben har lånt lokalet af Ølholm Skole mod, at den kan bruge computerne i skoletiden. Computerne og det øvrige udstyr, der samlet koster over 100.000 kroner, er i første omgang finansieret af boldklubben selv, men Christian Nordtorp Andersen håber at få et opstartstilskud fra Hedensted Kommunes udviklingspulje. Den administreres af fritidsudvalget, der i øjeblikket arbejder på en overordnet politik for tilskud til e-sport.

Christian Nordtorp Andersen arbejder desuden på, at computerne kan bruges til it-undervisning til ældre, ligesom han opfordrer lokale virksomheder til at støtte økonomisk op om det nye initiativ i form af sponsorater.

- Vi har lavet en ny hjemmeside for klubben, der giver mulighed for yderligere eksponering for sponsorer, så det håber vi på, nogen kunne være interesseret i. E-sport er ingen overskudsforretning, men når man ser smilene på de unge menneskers ansigter, er vi ikke i tvivl om, at det er pengene værd. Både medlemmer og forældre har længe spurgt efter nye aktiviteter i klubben, slutter Christian Nordtorp Andersen.

De 11-årige tvillinger Oskar og Anton Nørgaard fra Uldum er vilde med at gå til e-sport i Ølholm. - Alt er bare sjovt, og så lærer man rent faktisk også noget, lyder skudsmålet fra de to. Foto: Ingrid Trier
I Ølholm spilles der primært Fortnite, men der arbejdes også på at oprette et CS:GO hold, hvis, der er nok spillere til det. Foto: Ingrid Trier
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 26

Annonce