Annonce
Tørring Folkeblad

Ny forening måtte aflyse stiftende møde - nu laves der online tegneskole i stedet

Helle Luna Koed Paulsen bor i Hjortsvang og driver derfra sin illustrator-virksomhed Moon Creative. Privatfoto
18. marts skulle foreningen ChildArt i Aale have haft stiftende generalforsamling, men måtte aflyse pga. corona. Alligevel laver den ustiftede forening nu sit første arrangement. En online tegneskole, som over 1000 personer allerede har vist interesse for.
Annonce

Aale: Fat dit tegnegrej og hop med på ChildArts tegneskole. Sådan lyder opfordringen fra foreningen ChildArt fra Aale, der torsdag og fredag i denne uge, begge dage klokken 10 inviterer til online tegneskole, via foreningens facebookside.

Bag tegneskolen, hvor man i løbet af de to halvtimes sessioner kan lære at lave sit eget tegneserie-selvportræt, står Helle Luna Koed Paulsen fra Hjortsvang.

Hun er selvstændig illustrator med virksomheden Moon Creative og er gået sammen med Aale-Hjortsvang Børneby og Tørring-Uldum Kunstforening om at stifte den nye Aale-baserede forening ChildArt. Foreningen har blandt andet som formål at fremme interessen for kunst blandt børn og unge og skulle have haft stiftende generalforsamling 18. marts, men det er på grund af corona-krisen udsat.

- Jeg brænder for at inspirere børn til at være kreative og var så skuffet over, at vi ikke kunne komme ud over rampen med det her officielt. Men jeg er også typen, der ikke kan sidde stille ret lang tid ad gangen, så blandt andet derfor fandt jeg på at lave den online tegneskole, fortæller Helle Luna Koed Paulsen.

Tegneskolen er første omgang torsdag og fredag, men Helle Luna Koed Paulsen er ikke afvisende overfor at gentage konceptet i den kommende uge. Privatfoto
Annonce

Stor interesse

Hun er blandt andet inspireret af de mange online undervisningsforløb og livesendinger som f.eks. Randers Regnskov, Sofaskolen mv. laver.

- I første omgang havde jeg bare tænkt, at jeg vil gøre det for mine børns klasser, men så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne gøre det via ChildArt. Siden er det stukket helt af. Lige nu er der 100, der har trykket deltager til tegneskolen på torsdag, og 1700, der er interesserede, fortæller Helle Luna Koed Paulsen.

Selvom den online tegneskole er opstået på et noget kedeligt grundlag, håber hun, at erfaringerne herfra kan bruges i foreningen, når det på et tidspunkt lykkes at stifte den officielt og komme rigtigt i gang med aktiviteterne.

- Der er en international gren af foreningen også, blandt andet med et samarbejde med en skole i Uganda, og derfor tænker jeg bestemt også at vi vil komme til at bruge de online muligheder på sigt, lyder det fra Helle Luna Koed Paulsen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce