Annonce
Tørring Folkeblad

Nybagt student: - Jeg er glad, men det føles lidt halvt

Rasmus Flø Borregaard kunne som den første student traditionen tro hejse flaget sammen med rektor Johannes Grønager. Ellers er mange andre traditioner ændret på grund af coronarestriktioner. Foto: Morten Pape
Tørring Gymnasium kunne mandag udlevere de første huer til i alt 126 nye studenter. Ceremonier og fejringer har dog fået en anden form på grund af coronarestriktioner.
Annonce

Tørring: Ret afslappet går Rasmus Flø Borregaard ind i et lokale på Tørring Gymnasium, hvor lærer Hans Lindebjerg Legaard venter.

Studenten skal have sine sidste karakterer, inden han får sin hue, men forud er ikke gået eksamensnervøsitet som normalt. Lige som de andre i dette års fem 3. g. klasser har Rasmus Flø Boregaard kun været til tre eksamener, to skriftlige og en mundtlig fremfor syv på grund af coronarestriktioner.

Annonce

Det føles lidt halvt

- I følge den oprindelige eksamensplan skulle Rasmus være den første student, så det har vi holdt fast i, fortæller rektor Johannes Grønager.

Hans Lindebjerg Legaard kunne fortælle Rasmus Flø Borregaard karaktererne fra de skriftlige eksamner. - De var bedre, end jeg havde forventet, siger den nybagte student Foto: Morten Pape

I stedet får han nu karakterer i de to skriftlige prøver, det er det eneste, der mangler, før han officielt kan kalde sig student.

- Set i lyset af hele coronasituationen er jeg glad for, at jeg bliver færdig. Det hele har været afslappet, og jeg er sluppet for eksamensnervøsitet, men det har føltes lidt halvt, forklarer Rasmus Flø Leegaard.

Elise Borregaard kunne sætte huen på sin søn Rasmus hoved, efter han havde fået sine sidste karakterer. Foto: Morten Pape

Han er dog et stort smil, da han få minutter senere kommer ud med et 10-tal i dansk og et 12-tal i matematik, og hans mor kan sætte huen på hovedet.

- Det var bedre, end jeg havde forventet. Jeg har ikke regnet mit snit ud, men jeg er meget tilfreds, siger Rasmus Flø Boregaard, inden han går ud for sammen med rektor Johannes Grønager at hejse flaget.

Annonce

Fem dimissioner

Den tradition er nemlig helt, som den plejer, men ellers er meget forandret i år. De studerende må gerne køre studenterkørsel, hvilket Rasmus' klasse har valgt at strække ud over to dage.

Dimissionen på fredag bliver også anderledes og bliver holdt klassevis.

- Så jeg skal holde dimissionstalen fem gange, og vi korter ceremonierne af, forklarer rektor Johannes Grønager.

Familierne kunne få lov til at komme ind på gymnasiet og sætte huen på de nye studenter og fejrer det i kantinen, hvor borde var stillet op med afstand. Foto: Morten Pape

Han glæder sig over, at alle på årgangen er blevet studenter.

- Vi har også fået at vide, at afstandskravet på en meter mellem eleverne i klasserne ikke gælder i det nye skoleår, så vi regner med, at næste skoleår bliver mere normalt, siger Johannes Grønager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce