Annonce
Tørring Folkeblad

Nye indkøbsposer har flere gode formål: Genbrug og velgørenhed

Indkøbsposerne er lavet af sække fra Hornsyld Købmandsgaard og læderrester fra et syfirma og en møbelpolstrer. Pressefoto
Genbrug af kornposer og læderester samt penge til en godt formål. Det er, hvad et nyt projekt omkring store indkøbsposer har opnået.
Annonce

Hedensted: Kasserede sække fra Hornsyld Købmandsgaard og restlæder fra to Korning-virksomheder, LLI Sy og Design og møbelpolstrer Jørgensen, er grundelementerne i nogle unikke indkøbsposer, som nu bliver sat til salg via handelstandsforeningerne i kommunens tre centerbyer.

Hjernerne bag designet er Liselotte Iversen fra LLI Sy og Design samt designer Jonas Møller fra Zweck, som er et designbureau, der har til huse i iværksættermiljøet Compas i Hedensted.

Annonce

Går videre til gode formål

Christina Sellerup, der er HR- og kommunikationschef i Hornsyld Købmandsgaard siger om initiativet:

- Hornsyld Købmandsgaard har et stærkt lokalt tilhørsforhold. Samtidig forsøger vi med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål at tænke så bæredygtigt som muligt, og synes derfor, at det var en fantastisk idé, at poser, der tidligere har indeholdt bl.a. korn og gødning, fremover kan rumme lokale borgeres daglige indkøb og samtidig bidrage til et godt socialt formål, siger hun i en pressemeddelelse.

Indtægterne fra salget går nemlig videre til en række gode formål.

Hedensted donerer 10.000 kr. til Broen, der hjælper udsatte børn til en aktiv fritid

Tørring køber julekurve til særligt sårbare og ensomme i et samarbejde med kirken og sognepræst Janus Kirk Faaborg, der står for udlevering.

I Juelsminde regner man med, at pengene skal gå til den nye legepark til glæde for alle.

Fakta om produktionen

Posen er lavet af kasserede big bags fra Hornsyld Købmandsgaard. 

Den første sending er fra deres sækkevarelager, som fremstiller sædekorn, opsækker foder mv. – poserne er vasket og tørret, inden de er blevet klikket op og derefter bragt til LLI Sy og Design, hvor Liselotte Iversen har syet poserne om til shoppings bags. 

Remmene er restprodukt ligeledes fra LLI Sy og Design. Lædertagget, hvor Hedenstedernes logo er på, er restprodukt fra Møbelpolstrer Jørgensen i Korning.

Målet med at lade salget af de 300 shoppingsbags gå via de tre handelstandsforeninger er desuden at give et ekstra påskud til at besøge en af de mange gode lokale butikker.

Annonce

Til salg i tre byer

- Mange ting går op i en højere enhed med dette lille projekt. Genbrug, iværksætteri, social omtanke og ikke mindst samarbejde på tværs af handelsliv, store og små virksomheder, kirke og kommune. En god erfaring, som vi kan bruge i andre sammenhænge, siger tovholder fra Hedensted Erhverv Heidi Baltzer Schmidt i pressemeddelelsen.

Hver by modtager 100 shopping bags, som de kan sælge for 100 kr. stykket, svarende til produktionsprisen. Byerne annoncerer selv tid og sted for salget. Hedensted lagde ud fredag 27. november med salg af poser fra Dragsholm Vine, frisør Bendesgaard og Sølvbjerg Shoes.

Herefter følger Tørring i uge 49 med salg fra byens pop up kunst butik i Bredgade, som har åbent frem til jul. Senere følger Juelsminde.

De 300 shopping bags finansieres af kommunens brandingbudget.


Mange ting går op i en højere enhed med dette lille projekt. Genbrug, iværksætteri, social omtanke og ikke mindst samarbejde.

Heidi Baltzer Schmidt
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce