Annonce
Tørring Folkeblad

Nye natteravne på vej i to byer: Der er brug for at tage problemerne i opløbet

To lokalafdelinger af Natteravnene blev etableret i Uldum og Hedensted/Løsning tilbage i 2019. Nu overvejer man at følge trop i Rask Mølle og Hornsyld. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Rask Mølle og Hornsyld er der nye, lokale natteravne på vej. Vel at mærke, hvis der er nok frivillige, der melder sig til at skabe sikre fester for de unge. Det er der især brug for ved skaterbanen i Rask Mølle, lyder det fra den lokale SSP-koordinator.

Rask Mølle/Hornsyld: - De problemer, der har været de seneste par år, når unge fester, vil vi gerne tage i opløbet i år, siger SSP-koordinator i den vestlige del af Hedensted Kommune, René Rørvig, om baggrunden for et informationsmøde, afholdt 8. juni i Rask Mølle, med det formål  at rekruttere frivillige til den ene af to nye lokalafdelinger af organisationen Natteravnene.

I Hornsyld er der nemlig også taget initiativ til et opstartsmøde 9. juni. Begge dele kommer i kølvandet på organisationens succes med lokalafdelinger i Hedensted/Løsning og Uldum, der har patruljeret siden 2019.

- Natteravnene skal være til stede for at skabe tryghed, og nogle gange har de unge brug for en påmindelse om, hvordan man behandler tingene og tager hensyn til naboerne. Vi fra SSP-teamet kan ikke være til stede hele tiden, og derfor håber vi, at eksempelvis en række forældre vil hjælpe med opgaven, siger SSP-koordinator Lone Toft, der tager sig af den østlige del af kommunen.

Annonce

På forkant med skaterparken

De problemer i Rask Mølle, som René Rørvig indledningsvis omtalte, foregår især i byens skaterpark.

- Nu, når vejret er godt, og hele sommeren igennem, forventer vi, at de unge samles her igen. Det må de hjertens gerne, og det er et dejligt sted, men vi har brug for Natteravnene til at gå forbi og tage en snak med de unge om eksempelvis musikkens lydniveau eller deres adfærd, for man glemmer måske naboerne, når man hygger sig, siger René Rørvig og nævner også spejderhytten i Rask Mølle som et område, hvor der tidligere har været behov for ekstra øjne på festlighedernes karakter.

- Men de unge er ved at trække sig væk fra spejderhytten igen, så det handler om, at Natteravnene møder de unge, der hvor de er, også når de vælger nye steder at hænge ud, uddyber René Rørvig, der også håber, at de lokale forældre har lyst til bakke op om initiativet begge steder i kommunen.


Nu, når vejret er godt, og hele sommeren igennem, forventer vi, at de unge samles her igen. Det må de hjertens gerne, og det er et dejligt sted, men vi har brug for Natteravnene til at gå forbi og tage en snak med de unge om eksempelvis musikkens lydniveau eller deres adfærd, for man glemmer måske naboerne, når man hygger sig.

René Rørvig, SSP-koordinator


Annonce

Minimum ni frivillige

I forhold til patruljeringen i Hornsyld er SSP-koordinator Lone Toft påpasselig med at fremhæve specifikke geografiske områder, hvor kommende natteravnes indsats er særlig nødvendig. I stedet siger hun:

- Det kunne være alle steder i lokalområdet, for selv i den mindste flække er der altid nogle unge, der hænger ud. Det er der, vi skal møde dem.

I både Hornsyld og Rask Mølle skal der være minimum ni, der har lyst til at være frivillige natteravne, før lokalafdelingerne kan stables endeligt på benene. Det skyldes blandt andet kravet om, at man altid skal gå tre og tre sammen. Men ideelt set skal der helst være 12 til 15 frivillige, så den enkelte kan nøjes med en tur tre til fire weekender om året, fortæller René Rørvig, der forventer, at der er styr på organiseringen af lokalafdelingerne i slutningen af juni.

Han understreger, at begge informationsmøder er uforpligtende, og at det først er efter møderne, at de endelige hold af frivillige organiseres.

Natteravnene

  • Natteravnene er en frivillig organisation bygget som et franchise-koncept til frivillige, som lokalt medvirker til at skabe tryghed især for børn og unge ved en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det offentlige rum.
  • De frivillige er lokale voksne i alle aldre, der går rundt i området på relevante tidspunkter i hold på tre iført en karakteristisk gul beklædning.
  • De har hverken sociale eller politimæssige beføjelser og griber ikke fysisk ind. Men de er let genkendelige, hvis de unge har brug for en hjælpende hånd eller et godt råd.
  • Kommende Natteravne får en lille uddannelse i at være Natteravn. De får information om spilleregler, og de får mulighed for at høre om unges adfærd, lidt viden om psykologi, rusmidler og misbrug. De får også indsigt i SSP's forebyggende arbejde og opgaver samt tilbud til de unge.
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Visitation til hospice: Fagpersonale skal blive bedre til at tage den svære samtale, før det er for sent

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Laura blev årets første student i Tørring

Hedensted/Juelsminde Avis

Landmand og byrådsmedlem i replik: Jeg tror ikke, der er nogen i dette land, der ikke ønsker at passe på vort grundvand

Hedensted/Juelsminde Avis

Brændeovne og pejse: Vi skal fremme filterløsninger som en løsning for at nedbringe partikelforureningen

Hedensted/Juelsminde Avis

Spidskandidat for Nye Borgerlige i replik: Kom nu tilbage i blå lejr, DF, og stop slingrekursen på midten

Tørring Folkeblad

'Egtvedpigens Fodspor' blev kvalt i sin egen succes: Vejle Kommune er mere tys-tys med ny vandrerute

Tørring Folkeblad

Nyt banebrydende boligområde tager form: Byggegrunde i Actionparken sættes til salg om få måneder

Tørring Folkeblad

Skadelige biller invaderer huse i hobetal: Skadedyrsbekæmper har aldrig set noget lignende

Tørring Folkeblad

Fyrre fejrede flagets dag i Tørring

Hedensted/Juelsminde Avis

Skattejagt, fodboldfester og frivillige turistguider skal hjælpe lokale butikker på fode igen

Tørring Folkeblad

Klummen: Tak for det lokale

Tørring Folkeblad

Brandfolk advarer: Pas på, det er knastørt derude

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Den bare plet: Omdan pladsen til et lille grønt område

Hedensted/Juelsminde Avis

Nej til gift og sprøjterester i drikkevandet

Tørring Folkeblad

Trods nedlukning: Næsten normal omsætning i Røde Kors i Rask Mølle

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Tørring Folkeblad

Tørring-pige skal være dommer i blomster-dyst på TV

Tørring Folkeblad

Natteravne i to byer oprettes: Men vi har brug for flere frivillige, hvis vi skal holde det kørende

Tørring Folkeblad

Gik ud af skolen for 50 år siden: Nu mødtes de igen

Brædstrup Avis

Kanosejlere får tilbud om modstrømsbus

Annonce