Annonce
Tørring Folkeblad

Nyt kursus i at finde og skrive lokale historier

På Tørring Lokalarkiv kan man bl.a. finde dette billede af Bredgade 22 (Tørring Uddannelsescenter) som den så ud i 1990. Men den samlede historie om ejendommen er ikke skrevet. Foto: Tørring-Hammer Lokalarkiv
Lokalhistorisk Arkiv i Tørring gennemfører i samarbejde med Tørring Daghøjskole et nyt kursusforløb, der handler om at klæde deltagerne på til at skrive lokalhistorie.
Annonce

Tørring: 3000 arkivalier, 15.000 billeder, 13.000 avisudklip, 25 videofilm og 10 lydbånd. Så meget har Tørring-Hammer Lokalhistoriske Forening registreret.

Lokalarkivets IT-baserede opslagsværk består derfor af tusindvis af enkeltoplysninger, der til gengæld ikke fortæller ret meget sammenhængende om Tørring og Hammer sognes historie.

Det bliver der, dog gjort noget ved nu. Lokalarkivet har længe haft et ønske om at finde hjælp til at få nedskrevet små og større historiske fortællinger om familier, enkeltpersoner, butikker, virksomheder, institutioner, foreninger og begivenheder i Tørring og Hammer.

De har derfor sammen med Tørring Daghøjskole taget initiativ til kurset "Skriv lokalhistorie", som strækker sig over fem formiddage af tre timer i perioden januar til marts i det nye år. Under hele forløbet får deltagerne professionel hjælp og støtte af arkæolog og historieformidler Allan Skou Larsen.

Med daghøjskolekurset får alle interesserede mulighed for at gå på jagt i arkiverne for at finde og skrive lokalhistorie. Lokalarkivet håber dermed, at initiativet kan kaste flere interessante historiefortællinger af sig.

Annonce

Måske kan der opstå en ny Tørringbog

Der er ingen krav til, hvad der skal skrives om, hvor meget der skal skrives - eller hvornår skriveriet skal være afsluttet.

Detektivarbejdet og skriveriet skal nemlig ikke være en sur pligt, men derimod en fornøjelse for alle, der har lyst til at være med, oplyser arkivet, der håber, at indsatsen måske en gang i fremtiden kan føre til en ny opdateret udgave af "Tørringbogen".

Kurset starter onsdag 22. januar kl. 9 på Tørring Daghøjskole. Tilmelding skal ske ved henvendelse til daghøjskolen på 75 80 23 44.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce