Annonce
Tørring Folkeblad

Nyt teaterprojekt på vej: Teater Jævn vil lave dinousaur-stykke i skoven

Teater Jævn opførte i 2019 stykket "Generalforsamling" i Hedensted Kommune og har i år lavet forestillingen "Bjerre Arrest 1945", hvor billedet her er fra. Nu barsler gruppen med sit tredje lokale teaterprojekt i form af børne- og familestykket "Alt er en dinosaur", hvor Sofie Ancher Vea (billedet) skal spille en af hovedrollerne. Arkivfoto: Morten Pape
Fantasien får frit løb i et nyt teaterstykke for hele familien, der næste år skal opføres i skov- og naturområder 15 forskellige steder i Hedensted Kommune. Udgangspunkter for stykket er, at alt kan være en dinosaur.

Hedensted: For tredje gang barsler Teater Jævn med en lokal forestilling i Hedensted Kommune.

Teateret, der i 2019 turnerede lokalområdet rundt med forestillingen "Generalforsamlingen" og som i år har opført stykket "Bjerre Arrest 1945" for fulde huse, vil nu kaste deres kærlighed over børnefamilierne med stykket "Alt er en dinosaurus".

Stykket beskrives som en skamløs og fantastisk løgnehistorie for og med børn og barnlige voksne og er målrettet fire til 10-årige og deres familier. Her skal publikum sammen med to dinosaurforskere finde spor efter en afdød dino og digte sig til, hvad fundene kan fortælle os om dens liv og skæbne.


Vi vil gerne inspirere til at bruge naturen på en ny måde, at lægge de elektriske apparater væk for en stund og bruge os selv og vores fantasi til at skabe noget andet

Morten Moesgaard, Teater Jævn


Ligesom med "Generalforsamlingen", der i samarbejde med lokalrådene turnerede kommunen rundt, er tanken, at "Alt er en dinosaurus" skal spilles flere forskellige steder rundt om i kommunen. Denne gang  ikke i forskellige forsamlingshuse, haller og sognegårde, men i stedet i skovene.

- Vi synes, det er rigtig interessant at samarbejde med lokalrådene og at bringe vedkommende scenekunst ud til en masse mennesker, som ikke normalt får professionel scenekunst ud i deres område. Det gjorde vi med "Generalforsamlingen", og det vil vi gerne gøre igen bare denne gang med et stykke for børn, fortæller producent Morten Mosgaard, der håber, at 15 lokalområder vil takke ja til teaterets tilbud om en forestilling.

Det eneste lokalområdet skal gøre til gengæld er at stille frivillige og et egnet sted til rådighed.

Annonce

Interaktivt stykke

Teatret ønsker med den nye forestilling at få børnene til at være en aktiv del af teaterstykket ved bl.a. at bringe børnenes fund fra skovbunden ind i scenografien, i fortællingen og i lyduniverset.

- Vi vil gerne inspirere til at bruge naturen på en ny måde, at lægge de elektriske apparater væk for en stund og bruge os selv og vores fantasi til at skabe noget andet. Måske er grenene i skovbunden i virkeligheden knogler fra en dinosaur, hvem ved, lyder det fra Morten Mosgaard.

Teaterstykket "Alt er en dinosaur" er støttet af Statens Kunstfond, Hedensted Kommune og Det fælles Landdistriktsråd.

Planen er, at Teater Jævn i foråret 2021 vil lave tre workshops med børnehaver og indskolingsklasser i Hedensted Kommune. Erfaringerne fra det vil være med til at forme den endelige forestilling, der planlægges at blive opført i september 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce