Annonce
Tørring Folkeblad

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Patrick Tobiasen (th) er sammen med en håndfuld øvrige Uldum-borgere i gang med at skabe et nyt fælles samlingssted for Uldum på tværs af generationerne. Foto: Mads Dalegaard
På torsdag 30. september åbnes dørene for første gang til Uldums nye mødested og sociale forening Kærhuset. Med i bestyrelsen er 26-årige Patrick Tobiasen, der håber at kunne skabe større respekt, forståelse og sammenhold på tværs af byens generationer

Uldum: - Jeg kan godt huske, hvordan det var at være teenager i Uldum. Jo mere man kedede sig, jo nemmere var det at lave alle mulige narrestreger.

26-årige Patrick Tobiasen er i gang med at forklare, hvorfor han har meldt sig som frivillig til bestyrelsen i den nystiftede forening Kærhuset. Det på trods af, at frivilligt arbejde ikke er noget, han har den store erfaring med.

- Jeg hjalp på et tidspunkt lidt til spejder, men det var, fordi min fætter kun ville afsted, hvis jeg også var der, ellers har jeg aldrig lavet sådan noget før, fortæller Patrick Tobiasen, der til hverdag arbejder som tagdækker.

Annonce
Patrick Tobiasen har boet i Uldum hele sit liv. Han arbejder som tagdækker, er 26 år gammel og bor sammen med sin kæreste. Foto: Mads Dalegaard

Jeg tror på, at vi kan give hinanden meget begge veje. Hvis jeg bøvler med noget IT, er det f.eks. min 10-årige niece, jeg går til, og omvendt, hvis man har nogle problemer, har de voksne måske noget livserfaring, de kan byde ind med.

Patrick Tobiasen

Da han før sommerferien så et opslag fra Nanne Siff Rasmussen om, at hun søgte frivillige til et nyt mødested i byen, meldte han sig hurtigt.

- Jeg synes, det lød rigtig spændende. Jeg har boet i Uldum altid og vil gerne være med til at skabe noget mere sammenhold i byen ved at lave det her sted, hvor både unge, voksne og ældre kan mødes.

- Jeg tror på, at vi kan give hinanden meget begge veje. Hvis jeg bøvler med noget IT, er det f.eks. min 10-årige niece, jeg går til, og omvendt, hvis man har nogle problemer, har de voksne måske noget livserfaring, de kan byde ind med, fortæller Patrick Tobiasen, der også håber på, at Kærhuset kan bidrage til at skabe større respekt for hinanden på tværs af generationerne.

Frirum og hjerterum

Han er sammen med den øvrige bestyrelse, der tæller Nanne Siff Rasmusen, Kemal Elma Agic, Christine Pyrmont Møller, Gerda Volkmann, Jørgen Aarup Grønne og Pia Thiesgaard, spændt på hvor mange, der møder op, når Kærhuset for første gang slår dørene op på torsdag 30. september kl. 18.30.

Mødestedet bliver på Uldum Skole, hvor foreningen har fået lov til at gøre brug af aula, gymnastiksal med mere.

Bestyrelsen består af fra venstre Patrick Tobiasen, Pia Thisgaard, Nanne Siff Rasmussen, Gerda Volkmann og Jørn Aarup Grønne. Kemal Elma Agic og Christine Pyrmont Møller er også med i bestyrelsen, men havde ikke mulighed for at deltage i fotograferingen. Foto: Mads Dalegaard

Tanken er, at det i høj grad er deltagerne, der skal være med til at bestemme, hvilke aktiviteter, der laves i Kærhuset.  Udgangspunktet er, at det skal være et frirum uden for det etablerede foreningsliv, hvor der er hjerterum og plads til snak og at have det sjovt sammen.

- Vi har blandt andet talt om, at der f.eks. skal være brætspil og kaffesnak, rollespil, fælles madlavning eller en Pokemon Go turnering. Det bliver meget fra gang til gang, vi beslutter os for, hvad der skal være af aktiviteter, fortæller Patrick Tobiasen.

Nanne Siff Rasmussen har taget initiativet til den nye forening ”Kærhuset”. Hun arbejder til hverdag som friskolelærer og har bl.a. tidligere haft en teater-forening i byen og undervist i Hit Fit Dance. Foto: Mads Dalegaard

Kærhuset er støttet af Hedensted Kommunes §18-midler til frivilligt socialt arbejde. Foreningen vil have åbent hver torsdag fra 18.30 til 20.30 på Uldum Skole. Alle er velkomne.


Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 42: 77-årig fik hjertestop og kørte i grøften

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til åben generalforsamling i ChildArt

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Karen Margrethe vil ikke bare sætte sig i en stol og vente på, at solen går ned: Nu er hun ny formand for Ældresagen

Hedensted/Juelsminde Avis

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Tørring Folkeblad

Uhyggen spreder sig i Uldum: Mølle, skole og spejdere inviterer til halloween-fest

Tørring Folkeblad

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi skal væk fra sognerådspolitikken og fokusere på helheden

Tørring Folkeblad

Beder-kunstner løb med hovedpræmien ved censureret udstilling i Aale

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 41: Biljagt i Hvirring endte i sømmåtte

Hedensted/Juelsminde Avis

Mick meldte sig helt frivilligt, da der manglede folk til Hedensted Badminton Klubs bestyrelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted falder fra tinderne i ny idrætsundersøgelse:  Vilkårene for foreningslivet er forværret

Tørring Folkeblad

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Tørring Folkeblad

Sognefoged og landmand satte en ære i at tingene skulle foregå ærlig og korrekt

Hedensted/Juelsminde Avis

Læsere anbefaler: Disse brætspil er (også) værd at kaste sig over

Hedensted/Juelsminde Avis

Tv-kendt influencer med 40.000 følgere har været med til at designe kjolerne: Sådan ser konfirmandmode hos Panayotis ud i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Hedensted/Juelsminde Avis

Tillid er det særlige råstof, der skaber Danmarks bedste kommune

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Tørring Folkeblad

Klummen: Har du set kænguruen?

Tørring Folkeblad

Nu bliver Torvegade igen to-sporet: Torveomlægning er forsinket seks uger

Tørring Folkeblad

Fortælleshow for børn på biblioteket

Tørring Folkeblad

Gigantisk byplakat hængt op på brugs-gavl: Skal skabe positiv støj i bybilledet

Annonce