Annonce
Tørring Folkeblad

Pedalpoeter udgiver digtsamling nummer tre

Stefan Holm Frederiksen (tv) og Jacob Vestager Tybjerg er drivkraften i Velovers, som nu er på gaden med sin tredje digtsamling. Arkivfoto Michael Svenningsen
Velovers fra Uldum har endnu engang samlet ord nok op på landevejen til at udgive en digtsamling.

Uldum: Hvad midaldrende mænd i tætsiddende lycra har at gøre med poesi og digterkunst, er noget af et spørgsmål.

Ikke desto mindre har den cyklende digtergruppe fra Uldum, Velovers, i dag fredag 29. januar, netop udgivet sin tredje digtsamling.


Om en cykel er poetisk vides ikke, men der er noget æstetisk over den. At man kan bevæge sig af egen drift med det her apparat under sig er fantastisk.

Fra bogens bagside


Gruppen består af en halv snes landevejsryttere, der udover at cykle og arrangere et årligt cykelløb, sammen også skriver digte om at cykle, livet, gammel kærlighed og drømme, og hvad der ellers popper op i hovedet, når man cykler 30 km ud ad en lige landevej eller kæmper for at nå bjergets top.

- Hvor de to første digtsamlinger har været lidt for sjov og til intern fornøjelse i gruppen, er den tredje digtsamling lavet som en "rigtig" bog og ikke bare et hæfte. Vi har gjort os umage med ordene, fået Thue Møller til at illustrere og glæder os bare helt vildt til at præsentere den, fortæller Jacob Vestager Tybjerg, der er en af de drivende kræfter i projektet.

Annonce

Illustreret udgave

Bogen - digtsamlingen - har fået titlen "Samlet op på vejen og fortalt" og undertitlen "Ord hentet med blod, sved og fortalt med tårer".  Den er blevet illustreret med sort-hvide cykelstregtegninger af Hovedgård-kunstneren Thue Møller.

Bag digtene i den 55 siders lange bog står Lars Østergaard, Jeppe Sander, Steffen Therkelsen, Ulrik Vestenbæk, Michael Tvedergaard, Stefan Holm og Jacob Vestager Tybjerg.

Bogen kan købes hos Din Boghandler i Tørring og på Velovers.dk Privatfoto

Digtsamlingen kan købes hos Din Boghandler i Tørring eller på velovers.dk. Der vil også blive solgt plakater med nogle af illustrationerne fra bogen.

- Om en cykel er poetisk vides ikke, men der er noget æstetisk over den. At man kan bevæge sig af egen drift med det her apparat under sig, er fantastisk. Der er noget smukt over at cykle, en naturlig rytme og en lyd i det, ligesom i digte, lyder en del af bagsideteksten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce