Annonce
Tørring Folkeblad

Perfekt timing: Frisør åbner egen salon i den mest langhårede tid

Bag den nye frisørsalon i Aale "Hair by Senger" står 26-årige Stephanie Senger. Hun blev udlært frisør med bronzemedalje i 2018 efter at have taget den fire-årige frisøruddannelse. Foto: Mads Dalegaard
Den nystartede frisør Stephanie Senger har en næsten fuldt booket kalender, allerede inden hun har taget sit første klip i egen salon.

Aale: Hun siger selv, at det er ganske tilfældigt, men 26-årige Stephanie Senger fra Aale kan et eller andet med timing.

Fire dage inden landet sidste år lukkede ned pga. corona, gik hun på barsel fra sit arbejde som frisør i en salon i Børkop, og nu, en uge efter at frisørerne igen har fået lov til at bruge saksen, er Stephanie Senger klar til at slå dørene op til sin helt egen salon.


Annonce

Det er overhovedet ikke planlagt, men helt tilfældigt at det passer med, at min barsel sluttede præcis nu.

Stephanie Senger


- Det er overhovedet ikke planlagt, men helt tilfældigt at det passer med, at min barsel sluttede præcis nu. Når det er sagt, kan jeg godt se, at det er meget heldigt. Jeg har i hvert fald fået mange henvendelser og bookninger på kort tid. På grund af folk, der hjemmearbejder, også dejligt mange bookninger om formiddagen, fortæller Stephanie Senger, der har gjort reklame for sin nye salon via sociale medier og omdeling af flyers i Aale.

Bygget på tre måneder

Salonen slog hun dørene op til mandag, og den er døbt Hair By Senger. Den er indrettet i et 50 kvm. stort anneks til hjemmet på Korshøj 3 i Aale. Et anneks, som kæresten Sammy Dean Hougaard Pedersen, der er tømrer, med families og venners hjælp i øvrigt har bygget på mindre end tre måneder.

- Beslutningen om at lave min egen salon blev truffet lidt hurtigt her i vinteren. Jeg har egentlig altid tænkt, at jeg skulle være selvstændig, men også, at det først skulle være, når jeg var færdig med at få børn, fortæller Stephanie Senger.

Da avisen i sidste uge besøgte Stephanie Senger, manglede der stadig de sidste detaljer i salonen som spots i loftet, spejle og belægning udenfor. Det skulle der dog være blevet styr på, inden de første kunder satte sig i stolen mandag. Foto: Mads Dalegaard

Hun skiftede dog mening efter sidste år i maj at være blevet mor til lille Alma. Og så besluttede hun i samråd med sin kæreste at "give den en skalle" i årets første måneder i forhold til at få gjort klar til salonen.

- Så vi har nærmest ikke set hinanden de sidste måneder, fordi Sammy har bygget i al sin fritid. Men sådan er det. Der er mange timers kørsel hver uge frem og tilbage til Børkop, og jeg synes, det var mange timer at skulle undvære min lille pige. Jeg ville jo næsten ikke kunne nå at se hende, inden hun skulle puttes, forklarer Stephanie Senger, der så må tage stilling til eventuelle senere barsler, hvis de kommer.

Annonce

Fuld fokus

Selvom hun er den anden selvstændige frisør i Aale, tror hun på, at der er plads til hende også.

- Det er jo et lille samfund, men jeg tror også, at mange f.eks. børnefamilier gerne vil kunne gå hen til deres frisør. For mig er det selvfølgelig også en drøm om at få lidt mere frihed og selv at kunne bestemme mine tider. Hvis det ikke går, er det jo heller ikke være, end at vi kan bruge annekset til noget andet, lyder det med et smil fra den 26-årige frisør, der beskriver sin salon som familievenlig.

Hun kan godt lide den variation i frisørarbejdet, det giver at klippe alle aldre og køn, og så kan hun særligt godt lide at lave håropsætninger

- Jeg kan f.eks rigtig godt lide at lave konfirmandhår. Det er for mange den første gang, de får en håropsætning. Men lige meget hvem det er, og om man skal klippes eller farves, er det vigtigste for mig at give folk en god oplevelse og følelsen af at blive fokuseret på, lyder det fra Stephanie Senger.

Annonce

Lokal

Hun har boet i København og Ølholm, inden hun flyttede til Rask Mølle med sin familie, da hun gik i 3. klasse. Kæresten Sammy Dean Hougaard Pedersen er født og opvokset i Aale, hvor hans forældre stadig bor.

Derfor var det også naturligt for parret at bosætte sig i Aale, da de for fire år siden købte hus.

- Vi kiggede faktisk lidt på noget i Vejle, men så kom huset her på tvangsauktion og så var vi ikke i tvivl om, at det var det, vi skulle have. Det ligger tæt på skole og børnehave, men også i udkanten i byen, fortæller Stephanie Senger, der også sætter stor pris på, at svigermor er privat dagplejer, så datteren Alma kan blive passet hos hende.

26-årige Stephanie Senger boede i Rask Mølle fra hun gik i 3. klasse og har boet i Aale med kæresten Sammy Dean Hougaard de seneste fire år. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Annonce