Annonce
Tørring Folkeblad

Røg ud af Nørremarkscenter: Nu har Claus flyttet sin butik hjem i haven

Der er lidt af hvert i Claus Thomsens nye pop-up loppemarked i Tørring. De mange genbrugsgenstande stammer fra Butik Nova i Vejle, som Claus Thomssen har været nødt til at flytte hjem til privaten i ferien. Foto: Søren E. Alwan
Nyt pop-up marked er åbnet på Torvegade i Tørring med garn, genbrug og kaffe.
Annonce

Tørring: Mandag 29. juli så en ny butik dagens lys i Tørring. Her åbnede den 42-årige iværksætter, handicaphjælper, filmproducent m.m. Claus Thomsen, nemlig et såkaldt pop-up loppemarked i en række telte i sin have ved sit og familiens hjem på Torvegade 78 i Tørring.

Det omkring 100 kvadratmeter store teltmarked har Claus Thomsen bikset sammen hen over sommeren, efter han i begyndelsen af juli måned fik at vide, at han ikke længere kunne være en del af Nørremarkscenteret i Vejle. Her havde Claus Thomsen ellers ved siden af sit faste job som handicaphjælper i lidt over et år drevet det socioøkonomiske projekt genbrugsbutikken "Butik Nova" samt caféen "Kaffebarn".

- Det gik faktisk rigtig godt. Fra at have haft omkring 200 købstransaktioner om måneden i februar havde vi lidt over 700 i juni, og vi havde aftaler med syv forskellige mini-butikker (shop in shop red.), der skulle åbne til august. Vi havde gjort klar til 50 stande i et reolmarked, ligesom vi også havde aftaler med kommunen om praktik- og mentorforløb. Desværre så ejeren af vores lokaler ikke os have en fremtid på stedet, så vi blev, mens vi stadig er gode venner, enige om at gå hver til sit, forklarer Claus Thomsen.

Med til Tørring er også den lille garnbutik Garnpusheren flyttet. Den drives af et ældre ægtepar på henholdsvis 82 år og 90 år. Her ses den frivillige medarbejder Jesper Larsen i gang med at sætte garn-reolerne op. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Frivilligt arbejde

Sammen med de to frivillige hjælpere, 19-årige Jesper Larsen og Jespers mor Linda Larsen, har han derfor været nødt til i løbet af ferien at rykke sin butik hjem i haven på Torvegade. På adressen er der udover familien Thomsens privatbolig også en erhvervsejendom, hvor der blandt andet er en klinik for fodterapi, samt frisørsalonen Knold og Tot, som Claus Thomsens hustru driver.

- Vi kunne selvfølgelig også bare have kørt hele butikken på lossepladsen og sagt, det var det, men jeg synes, vi havde gang i noget godt, som vi gerne vil forsøge at køre videre i en eller anden form, fortæller Claus Thomsen, der heller ikke lægger skjul på, at han også har investeret nogle penge i varelageret, som han håber at kunne få hjem igen.

Annonce

Rykker indendøre

Planen er, at det midlertidige teltmarked, der rummer alt fra tøj og bøger til møbler og sågar en garnbutik, vil have åbent hver onsdag samt i weekenden. Denne uge (uge 31), vil der dog være åbent alle dage. Når Claus Thomsens kone til oktober skal på barsel med parrets fjerde barn, vil markedet rykke ind i hendes frisørsalon, der lukkes ned under barslen.

- Vi håber også på at kunne komme ud på diverse kræmmermarkeder med vores ting, og så må vi se, hvad der sker. Jeg synes, det er et fedt projekt, og der er ikke den store risiko ved det, når vi har det herhjemme. Så må ungerne vente et år med at få den strandoase i haven, vi havde talt om, lyder det med et smil fra Claus Thomsen.

Linda Larsen begyndte sammen med sin søn Jesper at komme som kunder i Butik Nova i Vejle kort efter åbningen. Nu arbejder de begge som frivillige i butikken, der er blevet lige så meget deres projekt som Claus Thomsens. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce