Annonce
Tørring Folkeblad

Reddede skole fra at brænde ned: Nu har René fået en dusør

Sydøstjyllands Politi har givet en dusør til René Midtgaard fra Rask Mølle, fordi han 6. maj handlede resolut og slukkede en brand på Rask Mølle Skoles tag. Pressefoto: Sydøstjyllands Politi
Det kunne være endt helt galt, da der 6. maj udbrød brand på Rask Mølle Skoles tag. Men heldigvis kom 46-årige René Midtgaard forbi og handlede resolut.
Annonce

Rask Mølle:  En helt almindelig eftermiddagstur ned for at spille tennis udviklede sig tilbage i begyndelsen af maj ganske anderledes end forventet for 46-årige René Midtgaard fra Rask Mølle.

Inden han nåede at svinge tennisketsjeren slukkede han nemlig en mindre brand på Rask Mølle Skoles tag. En ekstraordinær gerning, som Sydøstjyllands Politi forleden hædrede med en dusør.

Det var 6. maj ved 17-tiden, at René Midtgaard på sin Puch Maxi på vej ned til tennisbanerne  opdagede, at der var 30-40 centimeter flammer på taget af Rask Mølle Skole.

Det fik René Midtgaard, der er selvstændig tagdækker med firmaet Horsens Tagdækning & Isolering til resolut at vende om for at hente sin firmabil, der stod ved bopælen omkring 150 meter væk.

- Jeg har altid brandslukningsudstyr i bilen, så jeg tog den og en stige med og klatrede op på taget for at slukke branden. Der var kun brug for en pulverslukker, så det var ikke så voldsomt, fortæller René Midtgaard, der fik hjælp af en nabo til skolen til at få brandslukningsudstyret op på taget.

Annonce

Ikke noget særligt

Inden da havde en lærer på skolen ringet 112, men da brandvæsenet ankom fem minutter senere var ilden slukket.

- Det tog kun lige et minut at slukke ilden. Det er jo noget, jeg er vant til som tagdækker, lyder det beskedent fra René Midtgaard, der ikke synes hans handling er noget særligt.

Det mener Sydøstjyllands Politi, dog at det er, og derfor hædrede politiet forleden René Midtgaard for indsats med en stor tak og en dusør.

- Baggrunden for dusøren er blandt andet, at René handlede resolut, velovervejet og udviste ekstraordinært initiativ, da han slukkede branden. Godt gået, lyder det fra Sydøstjyllands Politi i et opslag på Facebook.

René Midtgaard kørte i øvrigt efter sin heltegerning videre til tennisbanen for at spille en kamp, som han vandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce