Annonce
Tørring Folkeblad

Sådan er temperaturen på det lokale boligmarked

Foto: Michael Bager
Hvad koster et hus i gennemsnit i Hedensted Kommune, og hvordan ser boligmarkedet ud sammenlignet med resten af landet? Få overblikket her.
Annonce

Tørring/Hedensted: Uanset om du er på vej til at sælge dit hus eller måske endda skal ud at investere i en bolig for første gang er boligmarkedet interessant at følge.

Vi har været inde at kigge på Boligsidens statistikker og fundet de lokale tal for Hedensted Kommune til dig.

1 Pris

Et hus i Hedensted Kommune kostede i følge Boligsiden.dk i oktober måned i gennemsnit 9232 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er stort set samme pris som sidste år.

Til sammenligning er den gennemsnitlig pris på landsplan 15.248 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er en stigning på fem pct. i forhold til sidste år.

I Horsens og Vejle kommuner er prisen hhv. 12.780 kr. pr. kvm. og 13.097 kr. pr. kvm.

2 Salgs- og liggetid

Salgstiden er baseret på afsluttede handler. Den er faldet med 11 procent det seneste år i Hedensted Kommune, så den nu er nede på kun 121 dage.  Det er den laveste salgstid i kommunen i tre år. I april under coronanedlukningen var salgstiden oppe at runde 200 dage i Hedensted Kommune.

Liggetiden, der regnes ud efter det samlede udbud af huse i kommunen, er pt. 249 dage. På landsplan er den 263 dage.

3 Udbud og solgte boliger

I årets første 10 måneder er der i følge boligsiden.dk solgt 48.291 villa- og rækkehuse på landsplan. Det er en stigning på 12 pct. i forhold til sidste år og 90 ud af landets 98 kommuner har haft et stigende salg.

Hedensted Kommune er én af de få kommuner, hvor salget ikke er steget. Der er med 505 solgte boliger dog kun fire solgte boliger færre end samme periode sidste år. Hedensted Kommune oplevede dog en stor stigning i antallet af solgte huse fra 2019 til 2018, og derfor skal der også flere salg til for at nå op på sidste års niveau.

Der var i oktober 399 villaer til salg i Hedensted Kommune, hvilket er 80 færre end samme måned sidste år. Der var 15 pct. færre boliger til salg i oktober måned på landsplan end sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Iværksætterlysten trives trods corona: Flere kvinder springer ud i livet som selvstændig

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce