Annonce
Tørring Folkeblad

Søren har klaret 1270 km i havkajakken: Er nu tæt på at være kommet Danmark rundt

Søren Walter er nået til Langeland hen over weekenden. Her ses Næsby Strand på det sydøstlige Lolland. Privatfoto: Søren Walter
Søren Walter er meget tæt på at have fuldført sin tur rundt om Danmark i havkajak.
Annonce

Tørring: 59-årige Søren Walter fra Tørring er efter seks uger på vandet og med 1270 kilometer bag sig nået til Bagenkob på Langelands sydspids.

Han er i gang med et storslået måltid i grillbaren på byens havn, da Tørring Folkeblad har hul igennem til ham.

- Jeg har lige indtaget en medister med brød. Nu venter en bøfsandwich, og den bliver indtaget med en Tuborg Classic ved siden af. Den får ikke for lidt, siger Søren Walter.

Annonce

Målet i Flensborg

Det er hans plan at slå telt op, tage en overnatning og dernæst sætte sig til rette i havkajakken igen for at sætte kurs mod Ærø.

- Fra Ærø fortsætter jeg til Als og så en tur ind i Flensborg Fjord. Jeg regner med, at jeg tager det sidste hug, så jeg er i mål onsdag, siger Søren Walter.

Han mangler kun omkring 100 kilometer for at være kommet Danmark rundt, og hvordan har han det?

- Jeg har det fint. Jeg er lidt kold, for det har været blæsende og modvind hele vejen i dag. Det har været lidt op ad bakke, men sådan er det, siger Søren Walter.

Sørens kajaktur

59-årige Søren Walter fra Tørring er efter 33 års ansættelse i Billund Lufthavn blevet afskediget som konsekvens af coronakrisen. Afskedigelsen har givet Søren Walter mulighed for at udleve sin drøm om en sommertur Danmark rundt i kajak.

Turen er ca. 1300 kilometer lang og går langs vestkysten fra Skagen til Djursland og herfra til Sjællands Odde, øst om Sjælland, neden om Møn, Lolland og Falster via Langeland og Ærø og Als til Kollund i bunden af Flensborg Fjord.

Kajakken vejer 28 kg, bagagen ved afgang vejede 44 kg, mens Søren Walters kampvægt var 95 kg. Alt i alt ca. 167 kg, der med ren muskelkraft skal "slæbes" rundt om landet.

Søren Walter regner med turen vil tage en måned til halvanden at ro. Tørring Folkeblad vil undervejs hver uge gøre status på turen.

Det er også muligt at følge Søren Walters færd på facebooksiden Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Tørring Folkeblad

Han grundlagde virksomhed, fik pustet nyt liv i gammel mølle og trak sig tilbage som kursus-bestyrer: Nu er Knud død

Annonce