Annonce
Tørring Folkeblad

Søren har rundet 1000 kilometer i kajakken: Er nu strandet på Møn

Søren Walter har i den forgangne uge blandt andet passeret Stevns Klint og har nu slået lejr ved Møns Klint, hvor han venter på bedre vejr. Privatfoto
Søren Walter har på sin femte uge Danmark rundt i kajak ufrivilligt deltaget i Peters studenterfest og er nu strandet på Møn.
Annonce

Tørring: Efter fem uger på vandet er Søren Walter fra Tørring nu nået Møn og kan så småt begynde at skimte endemålet for sin tur Danmark rundt i havkajak. Nemlig grænsesten nummer 1 ved bunden af Flensborg Fjord, der ligger seks til syv dage på vandet foran ham.

Vejrudsigten er dog ikke i Søren Walters favør, da der lige nu først er udsigt til, at vinden lægger sig nok til, at han kan sejle videre fra Møn på onsdag.

- Jeg kom torsdag aften, så det bliver fem stive lange dage, jeg skal tilbringe her, fortæller Søren Walter, der har fundet et sted at slå lejr tæt ved Liselund Slot nord for Møns Klint.

Da han sidste gang sejlede Danmark rundt i havkajak roede han indenom Møn, og han har derfor ikke prøvet at ro forbi Møns Klint før.

- I følge vejrudsigten lægger vinden sig allerede omkring kl. 23 tirsdag, men jeg tror, jeg venter på at ro ud til ved solopgang. Jeg synes, det ville være synd at ro forbi klinten i mørke, konstaterer Søren Walter, der betegner Møns kystlinje indtil videre, som den flotteste han har set i Danmark.

Og han har trods alt et vist grundlag at sammenligne med.

Annonce

Fest med studenter

I den forgangne uge har Søren Walter også passeret København og Stevns Klint. Både nord for København og på Amager fik den 59-årige kajaksejler selskab af festende unge.

- Da jeg lå ved Strandmøllekroen, var der en, som hed Peter fra Herlufsholm, som var blevet student. Så der var kæmpefest indtil klokken 4 om morgenen. Dagen efter kom jeg til Amager, hvor der også kom nogle unge, men de tog heldigvis lidt mere hensyn, og jeg fik da en øl af dem,  fortæller Søren Walter med et smil.

Efter at have lyttet til festende unge hele natten ved Strandmølle Kroen nord for København, glædede Søren Walter sig til lidt mere ro ved en shelterplads på Amager. Skuffelsen var derfor også til at mærke, da han efter at have passeret siv og slæbt sin kajak halvanden kilometer kom til en shelterplads, hvor en ny gruppe unge havde planer om at feste. - Men de tog noget mere hensyn og gav da også en øl, fortæller Søren Walter. Privatfoto

På Møn har han søndag haft besøg af sin kæreste. De næste dage regner han med at bruge på mindre ture i det naturskønne område.

- Jeg skal ikke for langt væk fra kajakken, men der er ikke andet at gøre end at vente på at vinden lægger sig. Vandet ser ikke slemt ud her, hvor jeg ligger, da det ligger i læ, men efter en tur om på sydsiden af klinten i går er jeg ikke i tvivl om, at jeg er nødt til at vente på bedre vejr, lyder det fra Søren Walter.


Jeg tror, jeg venter på at ro ud til ved solopgang. Jeg synes, det ville være synd at ro forbi klinten i mørke.

Søren Walter


Sørens kajaktur

59-årige Søren Walter fra Tørring er efter 33 års ansættelse i Billund Lufthavn blevet afskediget som konsekvens af coronakrisen.

Afskedigelsen har givet Søren Walter mulighed for at udleve sin drøm om en sommertur Danmark rundt i kajak.

Turen er ca. 1300 kilometer lang og går langs vestkysten fra Skagen til Djursland og herfra til Sjællands Odde, øst om Sjælland, neden om Møn, Lolland og Falster via Langeland og Ærø og Als til Kollund i bunden af Flensborg Fjord.

Kajakken vejer 28 kg, bagagen ved afgang vejede 44 kg, mens Søren Walters kampvægt var 95 kg. Alt i alt ca. 167 kg, der med ren muskelkraft skal "slæbes" rundt om landet.

Søren Walter regner med turen vil tage en måned til halvanden at ro. Tørring Folkeblad vil undervejs hver uge gøre status på turen.

Det er også muligt at følge Søren Walters færd på facebooksiden Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020.

At se Møns Klint fra vandsiden er en oplevelse, som venter Søren Walter i denne uge. Privatfoto
Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020 uge 5. Helsingør til Møns klint. Privatfoto
Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020 uge 5. Helsingør til Møns klint. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Tørring Folkeblad

Han grundlagde virksomhed, fik pustet nyt liv i gammel mølle og trak sig tilbage som kursus-bestyrer: Nu er Knud død

Annonce