Annonce
Tørring Folkeblad

Søren ror Danmark Rundt i havkajak: Modvind på vestkysten har kostet kræfter

Flot ser det ud fra kajakken, men det er også barskt. Modvind har gjort turen langs vestkysten ekstra hård, fortæller Søren Walter, der har taget billedet her på vej mod Thyborøn. Privatfoto: Søren Walter
Vinden har ikke været med Søren Walter, men han er stadig ved godt mod på sin havkajaktur rundt om Danmark.
Annonce

Tørring: Søren Walter, 59 år og fra Tørring, har i den forløbne uge øget antallet af tilbagelagte kilometer i sin havkajak fra 148 til 350 på sin i alt 1300 km lange tur Danmark Rundt.

Han er nået til Grønnestrand nær Svinkløv Badehotel og holder pause på land, da avisen taler med ham søndag eftermiddag.

Du er 12 dage inde i rejsen rundt om Danmark. Hvordan har kroppen den?

-Åhh, den er lidt øm i dag. Der har været modvind igen igen, men sådan skal det åbenbart være, når jeg er på tur. Den er lige i næsen i øjeblikket. Modvind og halvdårlig vejr har præget turen, men vinden skulle vist dreje om i vest fra i morgen af, så bliver det en smule bedre, siger Søren Walter.

Vejrforholdene har ikke fordrevet humør eller gåpåmod.

- Jeg har det superfint. Jeg har god tid til turen, så jeg skal nok komme rundt. Det er bare med at være tålmodig og vente på, at de rigtige forhold opstår, siger Søren Walter.

Annonce

Måtte forlænge dagstur to gange

Han har netop kørt dagens frokost ned.

Som alle andre dage bød det udsøgte måltid på leverpostej fra dåse smurt på rugbrød og toppet med mayonnaise.

Sørens kajaktur

59-årige Søren Walter fra Tørring er efter 33 års ansættelse i Billund Lufthavn blevet afskediget som konsekvens af coronakrisen.

Afskedigelsen har givet Søren Walter mulighed for at udleve sin drøm om en sommertur Danmark rundt i kajak.

Turen er ca. 1300 kilometer lang og går langs vestkysten fra Skagen til Djursland og herfra til Sjællands Odde, øst om Sjælland, neden om Møn, Lolland og Falster via Langeland og Ærø og Als til Kollund i bunden af Flensborg Fjord.

Kajakken vejer 28 kg, bagagen ved afgang vejede 44 kg, mens Søren Walters kampvægt var 95 kg. Alt i alt ca. 167 kg, der med ren muskelkraft skal "slæbes" rundt om landet.

Søren Walter regner med turen vil tage en måned til halvanden at ro. Tørring Folkeblad vil undervejs hver uge gøre status på turen. 

Det er også muligt at følge Søren Walters færd på facebooksiden Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020.

På stranden har han badegæster omkring sig, og han har besluttet sig for at forlænge pausen, så vinden kan løje lidt mere af, inden turen fortsætter.

Den seneste uges tid er turen i grove træk gået fra Hvide Sande til Thorsminde, fra Thorsminde til Thyborøn og fra Thyborøn til Vigsø, hvor han trak kajakken i land tidligt lørdag morgen efter at have været undervejs hele natten.

Søren Walters teltplads i Thyborøn. Han lever simpelt og primitivt på turen, hvor kosten består af dåsemad og frysetørret mad. Privatfoto: Søren Walter

- Jeg ville have været inde ved Klitmøller, men der er høfder, og fordi det var så mørkt, kunne jeg ikke orientere mig ordentligt. Så jeg fortsatte til Hanstholm. Jeg har overnattet syd for havnen før, men det sted er nu dænget til med småsten, og der stank af fisk og olie. Så jeg var nødt til at fortsætte til Vigsø. Det var en hård tur, siger Søren Walter.

Annonce

Skal passere skydeterræn

Søndag er hans mål at nå forbi et område, Forsvaret bruger som skydeterræn.

- Det skulle jeg gerne nå forbi i dag, for ellers kan jeg slet ikke passere. De lukker stranden og området ud for kysten, når de skyder. Og det gør de mellem klokken ti og 16 hver dag, tror jeg, siger Søren Walter.

I løbet af mandag venter Blokhus, og så begynder Søren Walter for alvor af nærme sig Skagen.

- En fire dage mere på vandet efter i dag, regner jeg med at skulle bruge, slag på tasken. Skagen er det store punkt, når man runder vestkysten, siger han.

59-årige Søren Walter fra Tørring blev fritstillet fra sit arbejde i Billund Lufthavn pga. coronakrisen. Den pludselige fritid har han valgt at bruge på at sejle Danmark Rundt i kajak for anden gang. Første gang var i 2014. Her ses han inden afgang i maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce