Annonce
Tørring Folkeblad

Søren runder snart 650 kilometer i kajak: Den gamle krop klarer sig godt

59-årige Søren Walter sejler Danmark rundt i havkajak. Han befinder sig nu fem kilometer fra Grenå og håber at nå nordvestkysten af Sjælland tirsdag. Privatfoto
59-årige Søren Walter har i den forgangne uge blandt andet rundet Grenen og siden passeret Frederikshavn, Mariager Fjord og Randers Fjord, hvor han undervejs har haft familieært besøg.
Annonce

Tørring: Da avisen talte med 59-årige Søren Walter forrige søndag, var han netop nået til Grønnestrand nær Svinkløv Badehotel og havde tilbagelagt 350 kilometer i sin havkajak.

Denne distance er han nu forholdsvis tæt på at have fordoblet, hvor han nu er 20 dage inde i rejsen rundt om Danmark.

- Jeg er ved at være oppe på 650 kilometer nu, så jeg er tæt på at være halvvejs. Så det er bare supergodt, siger Søren Walter, da avisen snakker med ham mandag morgen.

I løbet af den seneste uge har Søren Walter sagt farvel til Vestkysten og rundet Grenen. Siden har han passeret Ålbæk, Strandby, Frederikshavn, Sæby og Aalborg Bugt. Undevejs havde han tid til en havnetur i Ålbæk og et kærkomment cafébesøg i Strandby, hvor han fik en anbefalelsesværdig baconburger med spejlæg og en kold øl, der var et dejligt afbræk fra den sædvanlige frokost.

- Det har jo stået meget på tørkost og rugbrødsmader med henholdsvis leverpostej, kippers og…. leverpostej. Så det bliver lidt ensformigt, og jeg er desværre ikke stødt på så mange grillbarer det seneste stykke tid, fortæller han grinende.

Annonce

Besøg fra ældste søn med flæskesværd

Lørdag formiddag sejlede Søren Walter fra Øster Hurup ned over Mariager Fjord og Randers Fjord, som - ifølge ham selv - var dét område, der var mest problematisk i en ellers problemfri uge.

- Det er et lavvandsområde, som er præget af revler temmelig langt ude, så jeg måtte ro et godt stykke fra kysten for at passere. Men det var mere bare træls, end det var en udfordring, som jeg ikke rigtigt har været udsat i den forgangne uge. Jeg har haft ganske fint vejr med medvind og sidevind, så det har egentlig forløbet behageligt og stille og roligt, siger Søren Walter, der fik selskab af sin ældste søn og hans kæreste søndag eftermiddag.

Søren Walter er nu 20 dage inde i rejsen rundt om Danmark - og han er tæt på at have tilbelagt 650 kilometer. Privatfoto

- Jeg var ved Karlby nær Djursland, hvor de kom forbi med nogle flæskesværd, som jeg ellers aldrig spiser, men de smagte rigtigt godt! Så røg vi lige en pibe tobak og en cigaret, fik lidt at drikke og havde en hyggelig snak, fortæller Søren Walter.

Annonce

På jagt mod milepæl

Da avisen fanger Søren Walter mandag morgen, befinder han sig i teltet fem kilometer syd for Grenå, som han passerede søndag aften.

Sørens kajaktur

59-årige Søren Walter fra Tørring er efter 33 års ansættelse i Billund Lufthavn blevet afskediget som konsekvens af coronakrisen.

Afskedigelsen har givet Søren Walter mulighed for at udleve sin drøm om en sommertur Danmark rundt i kajak.

Turen er ca. 1300 kilometer lang og går langs vestkysten fra Skagen til Djursland og herfra til Sjællands Odde, øst om Sjælland, neden om Møn, Lolland og Falster via Langeland og Ærø og Als til Kollund i bunden af Flensborg Fjord.

Kajakken vejer 28 kg, bagagen ved afgang vejede 44 kg, mens Søren Walters kampvægt var 95 kg. Alt i alt ca. 167 kg, der med ren muskelkraft skal "slæbes" rundt om landet.

Søren Walter regner med turen vil tage en måned til halvanden at ro. Tørring Folkeblad vil undervejs hver uge gøre status på turen. 

Det er også muligt at følge Søren Walters færd på facebooksiden Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020.

Nu krydser han fingre for, at både vind og vejr er på hans og kajakkens side, så han snart kan nå nordvestkysten af Sjælland mellem Kattegat og Sejerø.

- Planen er at nå til Hjelm i dag, og så håber jeg meget på, at jeg tirsdag kan krydse Sjællands Odde, som er en milepæl på turen. Kroppen har det rigtigt, rigtigt fint, og den klarer sig faktisk overraskende godt af en så gammel krop at være, så jeg er meget fortrøstningsfuld, siger en veltilfreds Søren Walter.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce