Annonce
Tørring Folkeblad

Søren sejler Danmark rundt i kajak: De første 148 km er roet

Afgang fra Vidå Slusen i tirsdags fandt sted i strålende solskin. Privatfoto
Solskin, et sjældent naturfænomen og blæst har præget Søren Walters første uge af hans kajaktur Danmark Rundt. I tre dage har han været fanget i Hvide Sande, hvor han venter på mindre bølger.
Annonce

Tørring: Tre dage på vandet - tre dage på land. Sådan lyder status for Søren Walters første uge af hans tur Danmark rundt i kajak.

Den 59-årige Tørring-borger tog i tirsdags 2. juni hul på sit projekt, hvor han for anden gang vil sejle Danmark rundt i havkajak. I blændende solskin sejlede han ved middagstid ud fra Vidå-slusen ved den dansk-tyske grænse og herfra gik turen op gennem vadehavet via Rømø til Fanø, hvor han kunne slå sit telt op på stranden efter 57 km og ni og en halv times sejlads.

- Jeg havde valget mellem en kort tur til Rømø eller en lang tur til Fanø, og heldigvis valgte jeg det sidste. Vejret var fantastisk, og da det blev mørkt oplevede jeg morild i vandet, fortæller Søren Walter.

Morild er et naturfænomen, hvor alger eller mikroorganismer får havet til at lyse og blinke. Søren Walter har oplevet det en gang før på den sidste dag af sin første kajaktur Danmark rundt tilbage i 2014.

- Det kom helt bag på mig at opleve det nu her. Jeg troede kun, det var et efterårsfænomen. Det var helt vildt. Der, hvor der normalt er hvidt skum på bølgerne, var der et meget klart neonblåt lysende skær, fortæller Søren Walter søndag eftermiddag over telefonen fra Hvide Sande.

Her ankom han til torsdag aften efter en næsten 60 kilometer lang sejltur fra Blåvand i konstant regnvejr. Dagen forinden onsdag var sejlturen på "kun" 31 kilometer fra Fanø til Blåvand - halvdelen i modvind.

- Jeg var noget kold og våd, da jeg ankom, men jeg var opsat på at nå Hvide Sande, da jeg havde nogle "overligger dage" i udsigt, fortæller Søren Walter.

Det er hårdt fysisk, men inden i hovedet er det let. Man skal kun tænke på at ro, spise og sove.

Søren Walter, 59 år og kajakroer

Annonce

På surf-skole

Overliggerdagene, hvor vinden har gjort bølgerne for store til at ro i kajak, har han blandt andet brugt på at se Hvide Sande og tage et par timers surf-kursus.

- Så kunne jeg jo komme lidt ud på bølgen blå alligevel. Det var fint, men jeg tror nu, jeg holder mig til kajakken, lyder det med et smil fra Søren Walter, der regnede med at komme på vandet igen mandag, hvor han håber at nå Thorsminde.

Tirsdagens mål er Thyborøn.

- Så er jeg nået halvvejs op ad vestkysten. Så er man ligesom i gang. Jeg orker slet ikke at tænke på, hvor langt, der er til endemålet i Kollund. Man er nødt til at bide turen lidt i stykker, ellers bliver man tosset, lyder det fra den 59-årige kajakroer.

Se Sørens tre første sejlture på kort og foto herunder:

Annonce

Dag 1

Annonce

Dag 2

Annonce

Dag 3

Sørens kajaktur

59-årige Søren Walter fra Tørring er efter 33 års ansættelse i Billund Lufthavn blevet afskediget som konsekvens af coronakrisen.

Afskedigelsen har givet Søren Walter mulighed for at udleve sin drøm om en sommertur Danmark rundt i kajak.

Turen er ca. 1300 kilometer lang og går langs vestkysten fra Skagen til Djursland og herfra til Sjællands Odde, øst om Sjælland, neden om Møn, Lolland og Falster via Langeland og Ærø og Als til Kollund i bunden af Flensborg Fjord.

Kajakken vejer 28 kg, bagagen ved afgang vejede 44 kg, mens Søren Walters kampvægt var 95 kg. Alt i alt ca. 167 kg, der med ren muskelkraft skal "slæbes" rundt om landet.

Søren Walter regner med turen vil tage en måned til halvanden at ro. Tørring Folkeblad vil undervejs hver uge gøre status på turen. Det er også muligt at følge Søren Walters færd på facebooksiden "Søren Walter Danmark rundt i havkajak 2020".

Vejret var ganske anderledes, da Søren Walter torsdag sejler ind til Hvide Sande. Privatfoto: Søren Walter
Naturfænomenent morild fik tirsdag aften bølgerne til at lyse neonblåt ved Fanø. Privatfoto: Søren Walter
Morgen på Fanøs strand. Privatfoto: Søren Walter
Overnatning i Blåvand. Privatfoto: Søren Walter
Aftensmad. Privatfoto: Søren Walter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce