Annonce
Tørring Folkeblad

Se videoen: Korning i kor for dronningen

Omkring 100 Korning-borgere deltog torsdag middag i fællessang for dronning Margrethe. Borgerne havde stillet sig op langs Korningvej med passende afstand i mellem sig, mens de sang.
Annonce

Korning: Torsdag var det dronningens fødselsdag - og det gik ikke ubemærket hen i Korning. Her havde omkring 100 lokale borgere stillet sig op langs en flagpyntet Korningvej for at deltage i fællessang for dronningen i anledningen af majestætens 80 års fødselsdag.

Initiativet var en del af den nationale begivenhed "Danmark Synger for Dronningen", hvor en række organisationer og medier opfordrede til, at man landet over klokken 12 skulle synge fødselsdagssang for dronning Margrethe. I disse tider foregik det selvfølgelig med passende afstand. I Korning tre fortovsfliser.

- Det er to meter og 40 cm, så det må være fint. Vi vil jo ikke bryde reglerne om at holde afstand, lød det fra Steen Vesterager, der for et par dage siden havde fået ideen til at samle byen om fællessangen.

Siden havde han engageret både byens borgerforening og lokalråd i at hejse flag, invitere til begivenheden og trykke ark med sangtekster på de i alt tre sange Korning havde udvalgt til dagen; "Fødselsdagssangen", "Solen er så Rød Mor" og "I Danmark er Jeg Født".

- Vi har jo været burret inde i flere uger og trænger til at komme ud at vinke til naboen.
Steen Vesterager initiativtager til Korning synger for dronningen
Annonce

Flere formål

Selv havde han anskaffet sig en megafon, så han kunne minde de fremmødte om at holde afstand og præcis klokken 12 sætte gang i sangen.

- Det er ikke, fordi jeg er specielt royalist, men når nu dronningen på grund af coronaen ikke kan fejres, som hun plejer, må vi jo komme til hende med sang i stedet. Samtidig så synes jeg jo, det er en god anledning for byen til lige at hilse på hinanden. Vi kan måske ikke have lange samtaler, men vi kan da vinke til naboen, og det, tror jeg, også er vigtigt. Selvom mange af de arrangementer, vi plejer at mødes til, er aflyst, kan vi godt mødes på afstand, lød det fra Steen Vesterager.

En tanke som både yngre og ældre Korning-borgere bakkede op om. Fra skolen og børnehavens fælles legeplads havde pædagoger og lærere sørget for at udstyre børnene med flag og på bedste beskub synge med på sangene og på fortovet på begge sider af vejen - næsten så langt øjet rakte - stillede de øvrige borgere op med flag og sangark.

Heriblandt Kirsten Skipper Mortensen.

- Jeg er på barsel og skulle alligevel hen og hente en af mine børn i børnehaven, og så synes jeg bare, det er et rigtig fint initiativ. Det er en hyggelig måde at fejre dronningen på og være sammen i byen på, lød det fra Kirsten Skipper Mortensen.

Også tidligere byrådspolitiker Fridtjof Stidsen (KD) var mødt op til fællessangen.

- Det er ærgerligt, at dronningen ikke kunne få den fest, hun fortjener, men jeg har stor respekt for, at hun så tidligt i forløbet valgte at aflyse. Jeg synes, det her er en god måde at fejre hende trods alt, lød det fra Fridtjof Stidsen, inden han sammen med de øvrige stemte i sangen.

Korning hoppede torsdag med på den landsdækkende fællessang for Dronningen i anledning af hendes fødselsdag. Langs flagallén stillede byens indbyggere sig med tre meters mellemrum og sang tre sange. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce