Annonce
Tørring Folkeblad

Sensationel fødsel: Brillebjørn føder unge i Givskud Zoo for første gang

Med fødslen af brillebjørneungen er der nu fem brillebjørne i Givskud Zoo - Zootopia: Foto: Givskud Zoo - Zootopia
For første gang er der født en brillebjørneunge i Danmark. Kønnet på den lille ny er endnu ukendt.

Givskud: For første gang nogensinde er der født en bjørneunge i Givskud Zoo - Zootopia. Det er samtidig den første fødsel af en brillebjørneunge i Danmark nogensinde.

Den lille unge er et resultat af en parring mellem brillebjørnene Nazca og Raymi.

- Det er så sensationelt i vores verden, at vi har svært ved at få armene ned. Vi blev udvalgt til at have Europas vigtigste avlspar, og derfor er det vigtigt for os at vide og vise, at vi har rammerne til, at brillebjørnene kan yngle, siger direktøren for Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe, i en pressemeddelelse.

Brillebjørneungen blev født i en redekasse, der er installeret i stalden. I selve kassen har Givskud Zoo - Zootopia sat et kamera op, som gør det muligt at følge både ungen og moren ved hjælp af livestreaming. Linket kan findes på dyreparkens hjemmeside.

Brillebjørneungen og dens mor befinder sig i en redekasse. På dyreparkens hjemmeside kan man se med direkte via et webcam. Foto: Givskud Zoo - Zootopia

Brillebjørne

  • Brillebjørne får mellem en og tre unger.
  • Ungerne vejer omkring 300 gram, når de bliver født.
  • De åbner øjnene cirka en måned efter fødlen.
  • Først efter tre måneder forlader de deres hule eller redekasse.

Kilde. Givskud Zoo - Zootopia

Der er også lyd på den direkte optagelse, og selvom der indimellem kommer en del lyde fra ungen, er det ikke et udtryk for, at der er noget galt, forsikrer direktøren.

- Her er det vigtigt at pointere over for alle, der kigger med, at ja, ungen piver, grøffer, larmer og hviner ganske meget. Det skyldes ikke, at moren er ved at klemme den. Det er helt normalt, og det skal ungen gøre. Så der er ingen grund til bekymring.


Vi blev udvalgt til at have Europas vigtigste avlspar, og derfor er det vigtigt for os at vide og vise, at vi har rammerne til, at brillebjørnene kan yngle,

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia


Annonce

Fire bjørne er blevet til fem

Selvom det er første unge, som moren Nazca får, virker det til, at hun er faldet godt ind i rollen og tager sig godt af sit afkom.

- Indtil videre lader vi moren om pasningen, og så sørger vi for, at der er ro i stalden. Så det varer også noget tid, før vi kender kønnet på den lille. Men vi er spændte på det videre forløb, og vi glæder os til at se den lille unge vokse sig større. Den bliver nok et hit hos vores gæster til sommer, ligesom de store bjørne har været indtil nu, siger Richard Østerballe.

Med den nyfødte unge er der nu fem brillebjørne i Givskud Zoo - Zootopia, der udover ungen og forældrene Nazca og Raymi også tæller tvillingebrødrene Sonco og Tupa.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 9

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce