Annonce
Læserbrev

Skolepolitik handler om meget mere end skoler

Venstre lukker ikke skoler. Vi udvikler skoler for at udvikle stærke lokalområder med en øget tiltrækningskraft i forhold til børnefamilier.
Annonce

Læserbrev: Skolepolitik og finansiering rækker langt ud over læringsområdet for Venstre.

Skolepolitik handler om børn og unges læring, dannelse og udvikling. Hvordan vi forbereder vores børn til fremtiden og giver dem det bedst mulige livsfundament.

Derfor er det noget af det allervigtigste, vi kan beskæftige os med.

Men skolepolitik handler om mere end det, der foregår inden for de enkelte skolers fire vægge. Det handler også om, hvilken slags kommune vi er og vil være. Det handler om fortsat liv i lokalsamfundene.

Skoler og børnepasning tæt på borgeren er afgørende for, at man ønsker at bo i eller flytte til et mindre bysamfund.

Skole- og børnepolitik er centrale elementer for kommunens bosætningsstrategi.

Skolepolitik er en trædesten for, hvordan vi skal tiltrække borgere nu og fremover; hvordan vi skaber vækst og indtægter. Ligesom kommunens boligprogram og plan for byggeudstykninger eksempelvis er det.

Den decentrale struktur er ikke kun en geografisk opdeling af kommunen eller et spørgsmål om, hvor mange skoler vi har. Den decentrale struktur er en del af vores identitet og dna.

Det er den, der adskiller os fra andre kommuner. Den er nøglen til at skabe den vækst, vi desværre stadig mangler at se slå igennem på børnetallene.

Derfor er dialogen om skolepolitik og -struktur også en dialog om, hvad vi vil med vores kommune. Hvor vil vi som politikere bevæge den hen:

Vil vi acceptere en prognose med fortsat faldende børnetal og deraf følgende udsigt til afvikling af klasser? Eller vil vi sætte alle sejl til for at ændre udviklingen?

Venstre vil det sidste. Vi tror, at attraktive skoler og dagtilbud lokalt er en forudsætning for at tiltrække børnefamilier.

Det er dermed også Hedensted Kommunes forudsætning og mulighed for skabe den vækst og de skattekroner, vi har så hårdt brug for på andre serviceområder.

Skolepolitik handler således om mere end skoler for Venstre. Vi arbejder for, at der sker en udvikling og ikke en afvikling af de skoler, vi kender i dag.

Venstre lukker ikke skoler. Vi udvikler skoler for at udvikle stærke lokalområder med en øget tiltrækningskraft i forhold til børnefamilier. Børnefamilier, der ønsker natur, luft, frivillighed, foreningsliv, fællesskab og trygge omgivelser til deres børn at vokse op i.

Merete Skovgaard-Jensen og Ole Vind. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce