Annonce
Tørring Folkeblad

Solceller og grøn omstilling

Jeppe Mouritsen, Korning. Byrådsmedlem for Venstre i Hedensted Kommune.

Læserbrev: Et hvert politisk parti med respekt for sig selv, deltager i disse år positivt i debatten om grøn omstilling. En omstilling vi skal have sat gang i af hensyn til klimaet.

Jeg kunne godt ønske mig at debatten om grøn energi og omstilling blev mere global end lokal, da der ofte bliver så meget selvprofilering og dobbeltmoral, at man glemmer den sunde fornuft.

I Hedensted Kommune har vi rigtig mange forespørgsler om solceller på noget af danmark’s bedste og mest dyrkningssikre jord. Jord hvor det totale indput af hjælpestoffer ligger lavt i forhold til den høstede mængde korn, og hvor der samtidig er et lavt CO2 aftryk.

Personligt foretrækker jeg en’ stor vindmølle i havet, frem for de 25-30 ha jord der skal til for at lave den samme mængde strøm med solceller. Når man så samtidig stadig kan høste omkring 200 - 250 tons korn på arealet, siger det sig selv at det er tude-tosset at udtage arealet til el-produktion.

I stedet for at profilere os som grøn kommune, kunne vi jo derved profilere os som fornuftig kommune og sende den store mængde korn til ulandshjælp.


Personligt foretrækker jeg en’ stor vindmølle i havet, frem for de 25-30 ha jord der skal til for at lave den samme mængde strøm med solceller.

Jeppe Mouritsen


Store solcelleparker, bør så vidt muligt placeres på dårligere og såkaldt sårbar jord, og selvfølgelig skal der være en mulighed for at etablere solceller på nogle af vore arealer i kommunen. Endnu bedre var, hvis der blev lavet rentable ordninger, så det kunne betale sig at lægge solceller på alle de mange m2 landbrugs- og industritage vi har.

Af hensyn til klimaet, landskabet, naboer, vildtet og ikke mindst yderligere udvikling i kommunen, bør vi se med kritiske øjne på hvert enkelt solcelleprojekt på åbne arealer.

Det vil vi gøre, og derfor har vi lavet retningslinier på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce