Annonce
Tørring Folkeblad

Sommerens store fester hænger i en tynd tråd: Vikingefesten er aflyst, mens andre overvejer situationen

Optoget til Juelsminde Havnefest plejer at tiltrække store mængder af publikum, men hvorvidt det bliver gennemført i år, har havnefesten endnu ikke besluttet. Foto: Yilmaz Polat
De mange frivillige kræfter, der står for sommerens mange fester, skal de kommende uger tage stilling til, om festerne skal aflyses, flyttes eller skaleres ned. Nogle har aflyst, mens andre stadig håber at kunne gennemføre.

Juelsminde/Hedensted/Uldum: Om du kommer til at bunde en fadøl til Juelsminde Havnefest, skovle muslinger ind til Snaptun Havnefest eller høre alskens gademusik i Uldum til sommer, er i øjeblikket meget uvist.

De frivillige, der står for sommerens fester, sidder i øjeblikket og bokser med, om de skal aflyse, ændre eller flytte sommerens fester.

Afgørende er, hvordan coronarestriktionerne kommer til at se ud, blandt andet i forhold til forsamlingsforbud og vaccinationer.

Annonce

Ingen vikingefest

I Uldum har Vikingefesten allerede nu taget konsekvensen af coronasituationen og aflyst årets byfest, der skulle have fundet sted i Kr. Himmelfartsferien.

- Vi forventer ikke at kunne gennemføre. Vi ligger så tidligt på året, at vi ikke tror, at vi får mulighed for at samle flere hundrede mennesker, siger Otto Knudsen fra Uldum Vikingefest.

Derfor arbejder festudvalget i øjeblikket på at aflyse alle kontrakter med musik, tivoli og andre leverandører.

- Vi håber, at vi kan komme ud af kontrakterne, så vi ikke står med en økonomisk regning, siger Otto Knudsen.

Vikingefesten skulle sidste år have fejret 50 års jubilæum, men nu bliver festen udskudt til næste år.

- Vi kan ikke flytte vikingefesten, fordi den er bundet så meget op på Kr. Himmelfartsdag, hvor folk går vikingemarch i kæret, forklarer Otto Knudsen.

Annonce

Majfesten og havnefesten afventer

I Hedensted bliver Majfesten også holdt i i den weekend, men arrangørerne har ikke aflyst endnu.

- Det ser ikke positivt ud på grund af forsamlingsforbuddet, men vi har ikke besluttet os endnu. Vi har kigget på mange alternativer, så alt er i spil, fortæller Tina Andreasen fra Majfest-udvalget, der forventer, at festudvalget kan melde noget ud i løbet af de næste 14 dage.


Det ser ikke positivt ud på grund af forsamlingsforbuddet, men vi har ikke besluttet os endnu.

Tina Andreasen, Majfesten


Majfesten i Hedensted plejer at byde på tivoli, livemusik og opvisningskampe i fodbold, men der var ingen fest sidste år på grund af coronarestriktioner. Foto: Michael Svenningsen

I Juelsminde har havnefestbestyrelsen møde 23. marts, hvor der skal tages en beslutning om festen i uge 28.

- Vores smertegrænse går ved et forsamlingsforbud på 1000 mennesker. Vi skal ikke længere ned, for så kan det ikke løbe rundt for os, , siger talsmand for havnefesten, Olle Jansved og tilføjer, at bestyrelsen har kigget på alternative muligheder.

- Det er ikke realistisk for os at operere med vaccinepas eller negative test, for det er området på Storstranden ikke til. Til gengæld tror vi ikke, der bliver så meget run på, fordi folk er mere tilbageholdende, siger Olle Jansved.

Optoget til Juelsminde Havnefest plejer at tiltrække store mængder af publikum, men hvorvidt det bliver gennemført i år, har havnefesten endnu ikke besluttet. Foto: Yilmaz Polat

Juelsminde Havnefest har, ligesom mange andre fester, overflyttet musikkontrakterne fra sidste år, da havnefesten havde 40 års jubilæum, til i år. 1000 gæster har valgt at få overflyttet deres billet.

- Hvis vi ikke kan holde noget i 2021, håber vi, vi kan holde noget i 2022, og billetterne kan godt overføres igen, siger Olle Jansved.

Omvendt fortæller havnefestens talsmand, at de mange frivillige og leverandører er hurtige til at rykke, hvis beslutningen bliver, at havnefesten skal gennemføres.

Annonce

Usikkerhed om muslinger

Også i Snaptun er der stor usikkerhed omkring den årlige muslingefest, der ligger weekenden før Juelsminde.

- Vi skal op på at må samles 1500-2000 mennesker, hvis det skal kunne løbe rundt for os. Vores fordel er, at alting er udendørs, og jeg tror også godt, vi ville kunne håndtere, hvis folk skal have et coronapas, siger Carsten Andersen fra Snaptun Muslingefest.

Snaptun Muslingefest blev aflyst sidste år, og arrangørerne ved endnu ikke, som festen kan gennemføres i år. Arkivfoto

Han håber, stadigvæk at festen kan afholdes, men kan godt frygte, at man bliver nødt til at vente til næste år, fordi udrulningen af vacciner ser ud til at blive forsinket.

- Vi kan i hvert fald ikke flytte festen, fordi den har været i den weekend i 40 år, så det kommer vi ikke til at lave om på, siger han.

Annonce

Håber på musik i gaden

I Uldum bliver den traditionelle gademusik festival afholdt første lørdag i juli, og det håber arrangørerne at kunne gennemføre.

- Godt nok er chancerne ikke så store, men vi håber at kunne holde gademusikfestival i en eller anden form, siger Else Mogensen fra bestyrelsen.

Der har ikke været holdt gademusikfestival i to år. Sidste år på grund af corona og forrige år, fordi bagmanden Flemming Sønderup døde efter kort tids sygdom.

Else Mogensen fortæller, at bestyrelsen kommer til at tage stilling til gademusikfesten i næste uge.

Når Uldum Gademusik Festival løber af stablen, plejer gaderne at være fyldt med mennesker. Derfor er forsamlingsforbuddet afgørende for, om festivalen kan gennemføres. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Annonce