Annonce
Tørring Folkeblad

Stem om byudviklingsprojekter: Kun tre ud af fem forslag kan få penge

En "Styrk din krop"-rute med træningsøvelser via QR-koder på stolper er blandt forslagene til byudviklingsprojekter i Uldum. En lignende rute findes blandt andet ved Aale-Hjortsvang Skole, hvor billedet her er fra. Arkivfoto
Kun tre ud af fem forslag kan få penge, når der søndag 13. juni skal fordeles 75.000 kroner til byudviklingsprojekter i Uldum.

Uldum: Skal Uldum have et nyt legetårn med rutsjebane på legepladsen på Lillekongens Ager, et nyt klatretårn samme sted, en krolfbane ved møllen, en ny udstilling om Uldum Mølles historie, eller måske en "Styrk din Krop" træningsrute?

Det spørgsmål er der mulighed for at få indflydelse på, når Uldum Fællesråd, søndag 13. juni inviterer til afstemning om det såkaldte borgerbudgettering.

Uldum har nemlig fået 75.000 kroner fra Hedensted Kommune og Det fælles landdistriktsråd, og det er helt op til byens borgere, hvad pengene skal bruges til. Det er dog besluttet at fordele pengene i tre puljer af 25.000 kroner hver, så det vil sige, at der ud af de i alt fem projektansøgninger kun kan realiseres tre.

Annonce

Afstemningen finder sted på Uldum Mølle, hvor man i tidsrummet mellem klokken 10 og 12 kan kigge forbi, høre nærmere om de fem forslag og afgive sin stemme.

Egentlig skulle uddeling af borgerbudget-midlerne have fundet sted sidste år, men det er blevet udskudt pga. corona.

Se de fem forslag herunder.

1-2 Legeredskaber på Lillekongens Ager

Det nuværende legetårn på Lillekongens Ager er nedtaget, da det var nedslidt og farligt at lege på. Derfor ansøger grundejerforeningen repræsenteret af Nick W. Eriksen om tilskud til dels et kombitårn med rutschebane og dels et klatretårn. Både Uldums børnehave og børn og unge fra hele byen benytter sig i følge ansøgningen af legepladsen.

3 Krolfbane ved møllen

Ole Andersen ansøger om midler til at etablere en krolf-bane på plænen ved Uldum Mølle. Krolf er en kombination af golf og kroket og er et spil for både seniorer og familier. Samtidig investeres der også i et par ekstra borde-bænkesæt.

4 Ny udstilling på møllen

Uldum Mølle er i fuld gang med at renovere udstillings-, butiks- og personaleområdet. I den forbindelse arbejdes der med en ny udstilling, der kan formidle møllens historie. Til det ansøges der om tilskud til montre, plancher, belysning, grafisk arbejde m.v.

5 Træningsrute "Styrk din krop"

Helle Hedegaard Nielsen søger om støtte til at opsætte en permanent "Styrk din krop"-træningsrute i Uldum. Ruten består af 12 stolper, der hver har en plade med en fysisk øvelse og QR kode, der linker til en video med øvelsen. Konceptet er udviklet af den lokale fysioterapeut Lotte Toftebjerg og har til formål at opfordre til bevægelse og træning i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce