Annonce
Tørring Folkeblad

Stenderup skraber penge sammen til en aktivitetsplads foran skolen

En legeplads i forfald ved Stenderup Skole har animeret foreninger, virksomheder og private borgere i byen til at starte en indsamling til en ny aktivitets-legeplads. Her ses to af drivkræfterne bag projektet, Christian Schwartz og Charlotte Ørnsvig Mortensen. Foto: Henrik Dolmer
Legepladsen ved Stenderup Skole er i en sørgelig forfatning. Det vil foreningerne i byen, lokale virksomheder og mange private borgere rigtig gerne gøre noget ved. Derfor samles der i øjeblikket penge ind til en ny plads.
Annonce

Stenderup: Stenderup Aktivitetsplads er overskriften på et borger- og foreningsdrevet projekt i Stenderup, som indtil videre har samlet henved 250.000 kroner sammen til en afløser for legepladsen foran Stenderup Skole.

Via tilskud fra kommunale udviklingspuljer og diverse fonde håber man på at kunne rejse mellem 800.000 og 900.000 kroner til projektet. I sidste uge fik man et tilsagn fra Hedensted Kommunes LUP-pulje omkring et tilskud til projektet på 250.000 kroner, så nu er man mere end halvvejs med finansieringen.

Charlotte Ørnsvig Mortensen fra Stenderup og Omegns Borgerforening og Christian Schwartz fra Stenderup Skoles Forældreforening er to af drivkræfterne bag projektet.

- Det er nok de to foreninger, der går forrest, men det, der er kendetegnende ved det her projekt, er, at det nyder bred opbakning fra alle foreningerne i byen, fra de lokale virksomheder, fra skolen og fra private borgere. Det er det, vi kalder "Stenderup-modellen", siger Christian Schwartz.

Annonce

Idéen opstod i foråret

Idéen til Stenderup Aktivitetsplads opstod i foråret 2020.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at legepladsen ved skolen er i forfald. Vi bliver opgraderet kraftigt på de indendørs faciliteter i form af en ny multihal og renovering af skolen, men det halter gevaldigt med de udendørs faciliteter ved skolen, og det agter vi at gøre noget ved, siger Charlotte Ørnsvig Mortensen.

- Ikke mindst med henvisning til, at vi i disse corona-tider jo har et ret stort behov for at befinde os mere udendørs end indendørs, når vi er en del af en større forsamling, supplerer hun.

Annonce

Ikke i kommunalt regi

Første step har været at leje pladsen af skolen, så den bliver trukket ud af det kommunale regi.

- Det er, fordi det er et byprojekt og ikke et kommunalt projekt. Det lægger vi også stor vægt på i vores ansøgninger til fonde og puljer, siger Charlotte Ørnsvig Mortensen.


Vi har to gynger, der stadig duer. Det er det hele, så vi står reelt med et areal, vi ikke kan bruge til noget.

Christian Schwartz, Stenderup Skoles Forældreforening


Behovet er ifølge de to akut.

- Vi har allerede en pæn sum penge på kontoen, så etablering af en 1. etape er der økonomi til allerede. Det er også projekteret på en sådan måde, at de forskellige elementer placeres, så der også er plads til nye, kommende etaper, fortæller Christian Schwartz

Udover kommunens LUP-pulje, har man også søgt om tilskud til projektet i Nordeafonden "Her bor vi", Insero Horsens og Sydbank-fonden.

De penge, som man selv har indsamlet, er tilvejebragt via tilskud fra byens foreninger, lokale virksomheder og private borgere. Til Skolernes Motionsdag fredagen før efterårsferien afvikler man desuden både sponsorløb og sponsorcykling til fordel for indsamlingen til den nye aktivitetsplads.

Christian Schwartz og Charlotte Ørnsvig Mortensen glæder sig rigtig meget over et positivt tilsagn fra Hedensted Kommunes LUP-pulje, da et tilskud herfra har været meget vigtigt i forhold til at realisere de ambitiøse planer om at etablere en aktivitetsplads for hele byen ved Stenderup Skole. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Booktalks på bibliotekerne

Annonce