Annonce
Tørring Folkeblad

Stort ønske om Matas i Tørring - butikskæden siger hverken ja eller nej

Vil Matas være interesseret i butikslokalet her? Det er det store spørgsmål i Tørring, efter Brillemanden i begyndelsen af juli flyttede fra hjørnebygningen her til et andet butikslokale på Bredgade. Arkivfoto

Et par tomme butikslejemål har fået Tørring-borgerne til igen at drømme om at få en Matas til byen. Beliggenheden er der, men pladsen mangler, vurderer handelsstands-formand.

Tørring: Matas, Matas, og Matas. Spørger man Tørring-borgerne, hvilken butik, de kunne ønske, kom til byen, er svaret klart. Mere end to ud af tre kommentarer på en nylig artikel om, at et centralt beliggende butikslokale i byen bliver ledigt, handler om at få Matas til byen, og går man på gaden, er det også det gennemgående ønske blandt byens borgere.

Butikskæden selv vil dog ikke give noget entydigt svar på, om de har kig på Tørring i forhold til at åbne nye butikker. I et skriftligt svar til avisen henviser kæden til en nylig offentliggjort fem års strategi, der omfatter styrkelse af både fysiske butikker og online salg for i alt 600 mio. kr..

-Vi tror på den fysiske butik, men butikkens rolle bliver en anden i en fremtid med mere nethandel. Vi vil derfor modernisere vores butikskoncept - og åbne nye butikker. Vi kan også se muligheder i at lægge mindre butikker sammen til større og mere attraktive butikker, udtaler Matas administrerende direktør, Gregers Wedell-Wedellsborg i en pressemeddelelse om strategien.

Butikslokaler i Tørring

Få overblikket over de ledige og snart ledige butikslokaler i Tørring her:


  1. Bredgade 8: 1. juli flyttede "Brillemanden" fra ejendommen på hjørnet af Bredgade og Torvegade. Bygningen er ejet af BF Ejendomme Aps v. Bo Friborg, der driver forretning "EL-salg" i nabolokalet.
  2. Bredgade 14: RLO Data er netop flyttet til Silkeborg. Det efterlader et tomt butikslokale på Bredgade 14. Bygningen ejes af Kurt Pedersen og Johnny Hother Hansen.
  3. Det femte punkthus Jernbanegade/Østergade: Imellem de kommende lejligheder og Hedensted Kommunes administrationshus planlægges der at blive bygget et femte punkthus med et butikslokale i stueplan. Der er ikke fundet en investor til projektet endnu.
  4. Torvegade 13: Tørring Fysioterapi og Træning planlægger i efteråret at flytte fra deres nuværende lokaler på Torvegade og over til det fhv. posthus, som de pt. er i gang med at istandsætte. Torvegade 13 er ejet af selskabet Pepio Aps v. Inge Pinholt

Kilde: OIS.dk

Annonce

Kan handle på nettet

Hvad det konkret kan betyde for Tørring, er det i følge kæden for tidligt at sige noget om.

- Vi er glade for løbende at modtage lokale ønsker om at få en Matas-butik i byen. Men hvad den nye strategi konkret i fremtiden kommer til at betyde i forhold til evt. nye butikker rundt i landet, har vi ikke mulighed for at udtale os om på nuværende tidspunkt, lyder det fra journalist hos Matas, Dorte Christensen, der i sit svar til Folkebladet slutter af med at henvise til Matas' webshop.

- Så det er stadig muligt at handle Matas-varer, selv om Tørring eller andre byer ikke har en fysisk Matas butik, skriver hun.

Annonce

Interessen har været der

I følge Tørring Handelstandsforenings formand Henrik Hornemann er der pt. ingen konkret dialog med Matas eller andre større kæder. I hvert fald ikke fra Handelsstandsforeningens side.

- Vi er bevidste om, at der i flere år har været et ønske om at få en Matas til byen. Det er en bold, vi har forsøgt at spille før, og på et tidspunkt var det også meget tæt på at lykkes, men jeg tror ikke, det kan lade sig gøre i de ledige lokaler, der er nu. Det handler om selve butikslokalets størrelse og lagerforholdene, lyder det fra Henrik Hornemann, der bedre kan se Matas eller en lignende større kædeforretning være i spil til det kombinerede lejligheds- og butiksbyggeri, der planlægges at blive bygget på Jernbanegade/Østergade.

Et projekt, der i parantes bemærket endnu savner en investor.

Annonce

Ikke nervøs

Ejer af hjørnebygningen på Bredgade og Torvegade Bo Friborg er usikker på, om der vil være plads til en Matas i det 135 kvm. store lokale. Han er endnu ikke a begyndt at søge aktivt efter en ny lejer, men har alligevel fået de første henvendelser.

- Detailhandlen har det generelt svært i disse år, men jeg tror da på, at vi nok skal finde en ny lejer dertil. Det er vigtigt, at det er en trafikskabende og stabil lejer, og der er ingen tvivl om, at en Matas vil være perfekt for Tørring, lyder det fra Bo Friborg.

Heller ikke Henrik Hornemann er bekymret i forhold til at finde nye lejere til de to tomme butikslokaler. Han ser Brillemandens tidligere lokale som et størrelses-mæssigt overkommeligt lejemål med en god synlighed.

- Så hvis man har en drøm om at åbne sin egen butik med et eller andet, der ikke kræver den helt store lagerplads, er det en oplagt mulighed. Vores erfaring er, at de centrale butikslokaler relativt hurtigt bliver lejet ud igen, siger Henrik Hornemann og fortsætter:

- Udover Matas er vi som handelsby rimeligt bredt dækket ind i forhold til udbuddet af butikker. Vi har ikke nogen bank, men det, skal vi nok ikke forvente, kommer til byen igen, og spørgsmålet er også, om behovet er der. Der har også været ønsker om en café, men det er ikke umiddelbart oplagt i nogen af de ledige lejemål. Desuden vil en café sandsynligvis i et vist omfang komme til at indgå i det nye kommunale administrationshus, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nyt flag til campingpladsen

Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Annonce