Annonce
Tørring Folkeblad

Stort ønske opfyldt: Nu kommer pingvinerne til Givskud Zoo

Til sommeren 2021 er Givskud Zoo - Zootopia klar med en helt ny attraktion, nemlig pingviner. Foto: Givskud Zoo
For første gang nogensinde kan gæster i Givskud Zoo opleve pingviner i parken, når der i sommeren 2021 åbnes et helt nyt stort pingvinanlæg. Dermed går et stort ønske fra publikum i opfyldelse.
Annonce

Givskud: Det bliver sydamerikanske humboldtpingviner, der rykker ind i Givskud Zoo – Zootopias nye store anlæg, som ventes at åbne til sommeren 2021. Pingvinerne er knap 40 cm høje, så de er ikke så store. Til gengæld kommer der mange.

- Vi åbner et 5000 kvadrat stort anlæg med bølgebassin, undervandskig og vandkant, og det hele etableres, så det bliver muligt for vores gæster at opleve dyrene på en måde, der svarer til den måde, de lever langs de sydamerikanske kyster. Og vi satser på at kunne få en stor flok til det store område, fortæller Givskud Zoo - Zootopias direktør Richard Østerballe.

Annonce

Anlæg kræver omrokering

De nye humboldtpingviner rykker ind i det område, der i mange år har været kamelernes område ved parkeringsområdet P1. Det kræver selvfølgelig, at der findes ny plads til kamelerne, fortæller Østerballe:

- Vi laver en rokade, der betyder, at rensdyrene rykker ud af parken, nu hvor vi ikke længere har udstillingen 'Tilbage til istiden'. Rensdyrene forærer vi til julemanden, og det område, hvor istidsudstillingen og rensdyrene var, bliver så kamelernes nye område, så de fortsat kan have en masse plads.

Annonce

Pingvinerne klar til sommerrykket

Da det er et meget omfattende byggeri med mange facetter, vil det nye anlæg tage lang tid at bygge, og derfor vil det ikke være klart lige fra sæsonåbning i 2021.

Men der bliver arbejdet på højtryk for at etablere området og hente pingviner til Givskud, så parkens gæster se fuglene boltre sig i vandet til sommeren 2021.

Givskud Zoo - Zootopia skyder sæson 2021 i gang lørdag den 27. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce