Annonce
Tørring Folkeblad

Strik gav Conny ro - nu giver hun garn-glæden videre

Conny Bolther Mathiasen forhandler ikke kun garn, men også en række forskellig tilbehør som tasker til strikketøjet eller pindemåler-øreringe, lavet af mindre producenter, man ikke finder i enhver garnforretning. Foto: Morten Pape
Conny Bolther Mathiasen har netop åbnet sin egen garnforretning. I første omgang som webshop, men til oktober også som fysisk butik ved hjemmet mellem Trebjerg og Hvirring ved Rask Mølle.
Annonce

Hvirring: En kop kaffe og lidt strik - hvad mere skal man bruge. Med de ord åbnede der i weekenden en helt ny butik i Hvirring ved Rask Mølle. Butikken lyder navnet Yarnforward. Et navn, der udover at være en særlig strikketeknik også kan oversættes til noget i retningen af "giv garnet videre".

Bag butikken står 45-årige Conny Bolther Mathiasen, der udover lysten til at sælge garn og strikkegrej også gerne vil give sin glæde ved at strikke videre. Da hun for omkring syv år siden genoptog sin barndoms-lærte strikkekunst, gav det hende nemlig en helt særlig ro.

- Der er mange, der løber, der siger, de ikke kan undvære det. De får ryddet op i sindet, tømt hovedet og så videre. Sådan har jeg det med strikning. Det får tingene til at falde på plads for mig. Det er blevet mit valium, fortæller Conny Bolther Mathiasen med et smil.

Hun er oprindelig uddannet revisor og har arbejdet som controller, regnskabschef og it-konsulent, men måtte for nogle måneder siden sygemelde sig med stress.

- Indtil da havde jeg sagt, at strikning var min pille mod stress, men jeg strikkede så meget, at det også blev en flugt fra virkeligheden. Da jeg var mest syg, kunne jeg næsten ikke strikke, men strik gjorde mig stadig glad, og da jeg skulle finde vejen ud af min sygemelding, lå det lige for at finde de ting, der har gjort mig glad i mine tidligere jobs og strikke det sammen til en garnbutik, fortæller Conny Bolther Mathiasen, der i forbindelse med designet af webshoppen også har genoptaget sin interesse for at fotografere.

Hos Yarnforward kan man vælge at få sin varer sendt i en såkaldt re-zip pose, der kan genbruges igen og igen. Kunden betaler 35 kroner i pant for posen. Pengene får man retur i form af et tilgodebevis til Yarnforward, hvis man sørger for at putte posen i en postkasse, efter man har modtaget ens varer. Foto: Morten Pape
Annonce

Ingen strøgkunder

Yarnforward er i første omgang en webshop, og lige nu fungerer stuen på den nedlagte landbrugsejendom mellem Hvirring og Trebjerg som lager til uddelt glæde for Conny Mathiasens familie, der tæller to teenagebørn på 15 og 17 år samt husbonden Dennis, der er produktionsdirektør i et betonfirma. Planen er dog, at butikken inklusiv lager til oktober skal flytte over i en udbygning og samtidig åbne som en fysisk butik.

- Jeg vil rigtig gerne lave kurser også, da strikning for mig er en meget social ting. Jeg er altid i selskab med nogle, når jeg strikker, om det er på en strikkecafé, med en strikke-podcast i ørene eller med en af de omkring 200 strikke-youtuber, jeg følger, så det fællesskab, der er omkring strikning, vil jeg også meget gerne trække med ind i min butik. Det gode ved strikning er desuden, at det ikke er socialt eksluderende, så man kan sagtens sidde og strikke og være social sammen med en, der ikke strikker, lyder det fra Conny Bolther Mathiasen.

Hun håber, at hun ved at begynde som webshop kan skabe stor nok interesse for butikken til, at det også er noget, som folk ønsker at køre efter.

- Jeg har godt nok en blomsterbinder som nabo, men jeg forventer ikke at få en masse strøgkunder herude på landet, men jeg sparer en del husleje og håber at kunne gøre det så interessant, at det er noget som folk vil køre lidt efter, slutter Conny Bolther Mathiasen.

Meget af garnet hos Yarnforward er GOTS-certificeret, hvilket betyder, det bl.a. er økologisk, bæredygtigt, lavet med social ansvarlighed osv. Men der findes også billigere garn, da Conny Bolther Mathiasen synes, der skal være en mulighed for alle, der ønsker at komme i gang med at strikke. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce