Annonce
Tørring Folkeblad

Sven vil lære Uldum kampsport

39-årige Sven Pedersen åbner i februar en jiu-jitsu klub i Uldum. Foto: Michael Svenningsen

Jiu-jitsu er mere end bare at sparke og slå, lyder det fra 39-årige Sven Pedersen, der i februar slår dørene op til en nystiftet kamp- og selvforsvarsklub i Uldum.

Uldum: Indre ro, afstresning, bedre koncentration, styrke og kondition.

Det er i følge Sven Pedersen nogle af de ting, man kan få ud af at dyrke den japanske kampsport jiu-jitsu. Inden længe får både voksne og børn i Uldum og omegn mulighed for at afprøve påstanden, for til februar slår den 39-årige jobsøgende metal- og lagerarbejder samt far til tre dørene op til sin egen jiu-jitsu-skole på Højskolebakken i Uldum.

- Jeg synes, der mangler et tilbud til dem, der ikke lige gider at spille håndbold eller fodbold, og der er slet ikke noget kampsport i området. Det nærmeste er Brædstrup eller Hedensted. Jiu-jitsu er kommet til at fylde meget i mit liv, og jeg vil gerne give det videre, som jeg har lært, fortæller Sven Pedersen om årsagen til, at han åbner klubben.

For to år siden startede han sammen med en kammerat en jiu-jitsu klub "Simple Defense" i Horsens, som en underafdeling til Horsens Firma- og Familieidræt. I modsætning til klubben i Horsens kommer "Uldum Jiu-Jitsu, Bushido Skole" ikke til at være foreningsbaseret.

Hvad er jiu-jitsu?

Jiu-jitsu er udviklet af samuraier i Japan. Den præcise dato er ukendt, men det er en ældgammel kampsport.

Teknikken bruges til selvforsvar mod en bevæbnet modstander.

Der benyttes en række kastegreb og pacificerings-teknikker. Det er samtidig tilladt at slå og sparke.

Judo er en videreudvikling af jiu-jitsuen. Så de to kampsportsgrene følges ofte ad.

Klubbens logo er designet af Sven Pedersens bror og indeholder bl.a. symbolet for ying og yang samt japanske skrifttegn, der symboliserer "hjem" og "forsvar". Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Selv-udvikling

Sven Pedersen har selv en baggrund som håndbold- og fodboldspiller i Rask Mølle, men har de sidste 14 år helliget sig kampsporten jiu-jitsu, hvor han har opnået sort bælte af tredje grad.

- Jeg kan godt lide, at det er mine egne præstationer, det handler om. Jeg bliver nødt til at yde noget, ellers er der en konsekvens, ikke som i holdsport, hvor det er holdets samlede præstation, det har betydning. Hele kampsports-kulturen med disciplin og gensidig respekt passer godt til mig, og det giver en masse selvtillid, lyder det fra Sven Pedersen.

Klubben har han indrettet i en del af hans private bolig i Uldum, som han hidtil har udlejet som lejlighed. Her er et mindre køkken og toilet og den tidligere pejsestue er nu indrettet som dojo (træningssal) med skumgummi på gulvet, klubbens logo og tavler med japanske skrifttegn på væggene og en sandsæk i hjørnet.

Uldum: Sven Pedersen åbner en Jiu Jitsu klub i Uldum. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Både børn og voksne

Sven Pedersen vil i første omgang lave et børnehold "Tiger Samurais" for de fem til otte-årige, et juniorhold for de 9-14 årige og et voksenhold. Der vil være forskellige pensum for hvert hold. På børneholdet vil der bl.a. være fokus på motorik, balance, de basale gulvteknikker og kampsports-disciplin, mens der på junior- og voksenholdet udvides med flere kampsports-teknikker, fald, spark, slag og fastlåsninger. Udover bæltegradueringerne, vil der på de to børnehold, desuden blive tilknyttet et drageprogram, hvor børnene kan opnå stjerner og til sidst en drage udfra deres generelle opførsel overfor voksne og kammerater. Alle hold slutter træningen med meditation og for de voksne indimellem Tai Chi.

- Jeg tror, både børn og voksne kan have brug for den ro og afstresning, det giver at træde ind i dojo'en. I den time til halvanden træningen foregår er det kun det, man skal koncentrere sig om. Og så gør det jo heller ikke noget, at det samtidig er god motion, lyder det fra Sven Pedersen.

Han har endnu ikke lagt sig fast på hvilke dage, der bliver træning i klubben, men for at afprøve mulighederne inviterer han alle interesserede til prøvetræning onsdag 17. januar klokken 17-18 for de fem- til otteårige og klokken 18.30 til 20 for juniorer og voksne.

Uldum: Sven Pedersen åbner en Jiu Jitsu klub i Uldum. Foto Michael Svenningsen
Uldum: Sven Pedersen åbner en Jiu Jitsu klub i Uldum. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Annonce