Annonce
Tørring Folkeblad

Tørring får en café og et nyt eksperiment

Hans Vacker fra udviklingsrådet, Betina Nygaard Johansen, Tørring Camping, og Helle Søndergaard fra "Gudenåen som dynamo" er gået sammen om det nye projekt med at give Tørring en café. Foto: Elisabet D. Hyttel
Et nyt projekt og et samarbejde mellem Tørring Camping, Tørring Borgerforening og Gudenåkollegiet, giver nu byen en ny café.
Annonce

Tørring: I mange år har en café stået højt på ønskelisten i Tørring.

- Problemet har været at få det til at løbe rundt økonomisk. Det kræver alligevel en del for at kunne være bæredygtig, forklarer Hans Vacker, der sidder i Tørring Udviklingsråd, som er et udvalg under Tørring Borgerforening, samt i byrådet for Venstre.

Men nu får byen en café. Et nyt projekt kaldet "Gudenåen som dynamo" har været fødselshjælper for et nyt samarbejde mellem Tørring Camping, borgerforening, Hedensted Kommune og Gudenåkollegiet.

Projektet går ud på, at Tørring Camping åbner en café på pladsen og i den forbindelse får Betina Nygaard Johansen, der driver pladsen, hjælp af to beboere fra Gudenåkollegiet.

- Det handler ikke om at udnytte nogen, men om at få noget op at stå, som eller ikke kunne være blevet til noget, understreger Hans Vacker.

Vi ønsker ikke at gå andre erhvervsdrivende i bedene, men udvide paletten af tilbud i byen.

Hans Vacker (V)

Annonce

Socioøkonomisk virksomhed

Tørring Camping er en forening, så det overskud, der bliver, skal gå til tiltag i byen. Cafeen bliver drevet som en socioøkonomisk virksomhed, som heller ikke skal give overskud, men blot løbe rundt. Fokus skal være at få mennesker, der ellers ville have svært ved at finde ind på arbejdsmarkedet, i arbejde.

I første omgang begynder to beboere fra Gudenåkollegiet i nogle få timer, og på sigt kan der blive tale om flere medarbejdere eventuelt også fra jobcenteret eller integrationsafdelingen i Hedensted Kommune.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med beboerne fra Gudenåkollegiet. Jeg har selv en bror, der er handicappet, så jeg kender godt til området, siger Betina Nygaard Johansen.

Cafeen åbnede i påsken og skal have åbent hver dag frem til oktober.

Annonce

Flere projekter på vej

Helle Søndergaard, der er projektleder i "Gudenåen som dynamo", står for at få parterne til at samarbejde, og hun har flere projekter i støbeskeen. Blandt andet skal der oprettes en skovgruppe, der har til formål at stå for det grønne vedligehold omring Gudenåen, og en nedbrydningsgruppe, der skal sikre, at materialer fra huse, der alligevel skulle rives ned, kan blive genbrugt.

- Ideen er at hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet og samtidig skabe udvikling i byen, forklarer Helle Søndergaard.

Gudenåen som dynamo

Er et projektsamarbejde mellem Tørring Borgerforening og Udviklingsråd, Tørring Camping, Gudenå Kollegiet og Hedensted Kommune.

Formålet er at skabe nye arbejdspladser og landsbyudvikling langs Gudenåen.

Projektet har fået 250.000 kr. af LAG samt støtte fra Landdistriktspuljen og Friluftsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce