Annonce
Tørring Folkeblad

Tørrings missionshus fylder 100 år

Tørring Missionshus fylder 100 år. Indre Mission fejrer dagen med åbent hus. Foto: Elisabet D. Hyttel
Indre Mission fejrer, at deres forsamlingshus i Tørring fylder 100 år
Annonce

Tørring:  26. august er det 100 år siden missionshuset på Bredgade 44 i Tørring blev indviet.

Det fejrer Indre Mission Tørring med åbent hus 15. august fra kl. 12 til 17. Der vil være en række aktiviteter blandt andet trylleri, bugtale, sang og musik for børn ved Hans Jørn Østerby, der også vil spille og synge for voksne senere.

Indre Mission var aktiv på egen langt tidligere end 1920, og det første missionhus på Tørring Mark blev bygget i 1885. Det var tænkt, at det skulle dække også Aale og Hjortsvang, men da Tørring var stationsby, blev det nye missionshus bygget der.

Missionshuset er blevet udvidet et par gange. I slutningen af 1946 blev der etableret et køkken, hvilket skete i forbindelse med, at det blev muligt for husets brugere at leje missionshuset til fest.

I 1946 gennemgik missionshuset også en større renovering, idet det før krigen sluttede i 1945 var beslaglagt af den tyske værnemagt – først til militæret og senere til flygtninge.

Huset er løbende blevet renoveret på forskellig vis. Over de senere år er salen blevet renoveret.  I dette forår er der opsat nyt køkken, som lige når at blive færdig til jubilæet.

Huset indeholder også en lejlighed på 1. sal. Gennem tiden har der været en del forskellige missionær i byen, der har boet i lejligheden. I en periode blev den brugt til klubarbejde, men de senset år er lejligheden blevet lejet ud.

Der er omkring 40 aktive i foreningen, der tæller medlemmer fra fire år til 94 år.

Ud over aftner, hvor forkyndelsen hovedsagelig er med fokus på voksne, er der også familieaftner, eftermiddagscafeer, samt børne- og juniorklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce