Annonce
Tørring Folkeblad

Test din risiko for diabetes på Verdens Diabetesdag

På Diabetesdagen kan man få tjekket sit blodsukker og risiko for diabetes. Arkivfoto: Kathrine Becher Damkjær
Annonce

Hedensted: Antallet af borgere med type 2 diabetes stiger voldsomt, men der er mange ting du selv kan gøre for at undgå at få diabetes. På Verdens Diabetesdag, 14. november, er der verden over fokus på sygdommen.

Uden behandling er diabetes en livsfarlig sygdom, men det er ikke nødvendigvis en sygdom man mærker, at man har. Derfor er det vigtigt med tidlig opsporing.

På Verdens Diabetesdag er der fokus på opsporing af borgere, der har en uopdaget type 2 diabetes, eller som er i risiko for at udvikle sygdommen. Hedensted Kommune har 46.524 indbyggere. 1850 har diagnosen type 2 diabetes og er i behandling - men det skønnes, at 555 borgere har sygdommen uden at vide det, og 2775 borgere er i stor risiko for at udvikle sygdommen.

Risikoen for at udvikle sygdommen kan testes ved hjælp af syv spørgsmål. Apotekerne og Diabetesforeningen, Hedensted Lokalforening samt Hedensted Kommune tilbyder risikotest følgende steder 14. november:

Sundhedshuset i Løsning kl. 8.30-14, Tørring Apotek kl. 14-17, Uldum Apotek kl. 14-17, Hedensted Apotek kl. 14-17 og Juelsminde Apotek kl. 14-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce