Annonce
Tørring Folkeblad

Tom grund skal laves til park: Borgerforening sætter indsamling i gang

Carl Georg Sørensen, Paw Øer og Janne Brund Eskesen er alle med i den ni mand store gruppe, der har arbejdet for at omdanne den tomme grund til en park. Foto: Ingrid Trier
En ny bypark med plads til aktivitet, afslapning og samvær for alle byens borgere er på vej på "Honum El-grunden" i Rask Mølle. Indsamling og frivillig arbejdskraft skal få projektet i mål.
Annonce

Rask Mølle: Gangstier, der indbyder til gåture og bevægelse, fotostater med foto og tekst om Rask Mølle by gennem tiden, en 12 meter høj flagstang, insekthotel og måske en træskulptur af en fantasimølle.

Det er blandt de ting, som et udvalg under Rask Mølle Borgerforeningen de sidste måneder har arbejdet på skal komme på en central grund i byen.

Grunden ligger midt i byen, hvor Gl. Jernbanevej og Hovedgaden møder hinanden, og husede indtil sommeren 2019 en to etagers-bygning, hvor Honum El havde forretning i bunden.

Huset blev revet ned for at skabe bedre oversigtsforhold i krydset, og siden har grunden, der er ejet af Hedensted Kommune, ligget øde hen.

- Det er noget af en uskøn plet, som den fremstår lige nu, og derfor har vi de seneste måneder arbejdet på en plan for grunden. Vi tænker, det er en oplagt mulighed for at skabe et rekreativt og bynært grønt område, som i høj grad vil forskønne og gøre denne del af byen mere attraktiv, fortæller Janne Brund Eskesen fra borgerforeningen.

Annonce

Samler ind

Efter den oprindelige plan om at bygge en ny bolig på grunden faldt til jorden har borgerforeningen overtaget råderetten over grunden i 20 år og vil altså nu omdanne den til en mindre park, der kommer til at hænge sammen med den eksisterende lille park Banebuen.

Projektet forventes at koste 400.000 kroner, og for at det kan blive til virkelighed, sættes der nu gang i en indsamling blandt borgerne i byen. Dertil kommer diverse fondssøgning, bl.a. ved Hedensted Kommune og bidrag fra Borgerforeningen. De første små 30.000 kroner til projektet er i hus via Middelfart Sparekasse og Velux.

Det skal der være i parken

Gangstier

Borde/bænkesæt og siddeblokke

Fotostater med tekst og foto af Rask Mølle gennem tiden (Laves i et samarbejde med Lokalhistorisk Forening i Hvirring Sogn)

Græsareal, træstubbe, kryds og bolle spil i storformat e.l. der indbyder til leg og aktivitet

12 meter høj flagstang, som hejses af byens flaglaug.

Insekthotel og markblomster i samarbejde med Rask Mølle Skole.

Træskulptur af fantasimølle med reference til bynavnet.

- Der vil komme en folder rundt til samtlige husstande med oplysninger om, hvordan man kan bidrage, hvad enten det er med kroner og øre, frivillig arbejdskraft eller begge dele. Vi vil også gå direkte til de erhvervsdrivende i byen, for at høre om de vil bidrage til projektet, fortæller Janne Brund Eskesen.

I Rask Mølle er der i følge projektgruppen tradition for at bakke op om sådanne projekter og man håber på, at der forholdsvis hurtigt kan samles de nødvendige penge ind, så parken kan blive lavet i løbet af sommeren.

- Det er nødvendigt med opbakning for byen, for at det kan blive til noget, men vi tror på det, for det er et meget centralt sted i byen, som folk passerer hver eneste dag, lyder det fra projektgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce