Annonce
Tørring Folkeblad

Tribune-udlejningsfirma har en tom ordrebog

Stig Neergaard kigger ned i en næsten tom ordrebog i forhold til hans firma Tribune-udlejning.dk, der lejer tribuner ud til diverse publikums-events. På billedet ses også hustruen Gitte Neergaard. Foto: Søren E. Alwan
- Det kan ikke være ringere. Det siger indehaveren af Tørring-firmaet Tribune-udlejning.dk, Stig Neergaard, idet han svarer på, hvad coronakrisen har betydet for hans virksomhed, der både bygger og lejer mobile, hydrauliske tribuner ud til diverse events i både ind- og udland.
Annonce

Tørring: Her i sommerhalvåret plejer Tørring-firmaet Tribune-udlejning.dk at have forrygende travlt med at køre rundt i hele landet for at opstille tribuner til diverse udendørs events. Det er dog ikke tilfældet i år, hvor indehaveren Stig Neergaard kan kigge ned i en næsten tom ordrebog.

- Vi plejer på den her tid af året at have forrygende travlt med at stille tribuner op til alle mulige arrangementer - motorsport, fodbold, teater, sejlads og koncerter med mere - men det har coronakrisen i den grad spændt ben for. De mange aflyste arrangementer har gjort, at vi står med et 2020, hvor vi ser ud til at miste cirka 90 procent af en årsomsætning, siger Stig Neergaard, der sammen med sin kone Gitte Neergaard holder til i et stort nedlagt landbrug på Viborg Hovedvej ved Hammer cirka fire kilometer fra Tørring.

Her er der plads til både tribunefirmaet og garage og værksted for hans helt store lidenskab som kører og chefmekaniker i hans eget racing-team, Stig Neergaard Racing, der dyrker dragracing på allerhøjeste europæiske niveau. Det var da også hans interesse for motorsport, der i sin tid fik ham til at skifte fra at bygge lastbiler til at bygge og leje tribuner i stedet for.

- Jeg begyndte for alvor at køre og organisere bilræs i 90'erne, og i forbindelse med et løb ved Flyvestation Vandel lejede vi en tribune på Sjælland, som vi selv skulle transportere frem og tilbage. Det var en lidt bøvlet omgang, og der fik jeg idéen til selv at prøve at bygge en tribune med henblik på at leje den ud. Inden den var færdig, var den lejet ud 100 gange, og dermed voksede der pludselig et levebrød ud af min hobby som motorsportsudøver, siger Stig Neergaard.

Tørring-firmaet Tribune-udlejning.dk råder over 25 tribuner, men coronakrisen har medført, at de alle sammen står parkeret hjemme hos Stig og Gitte Neergard på Viborg Hovedvej, hvor firmaet holder til. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

5500 siddepladser

Tribune-udlejning.dk råder over 25 tribuner af varierende størrelse og med og uden tag - svarende til cirka 5500 siddepladser. En af firmaets største opgaver var garderhusarernes 400 års jubilæum, som havde brug for 4500 siddepladser. Her måtte firmaet afsted med cirka 20 tribuner. Prisen for leje af en tribune inkluderer både transport frem og tilbage og opstilling og nedtagning. En årsomsætning i firmaet lander typisk på 2,5 millioner kroner, men ikke i år, hvor ordrebogen som allerede nævnt næsten er tom på grund af aflysning af alle sommerens publikumsarrangementer.

- Vi har fået del i hjælpepakkerne, men 23.000 kroner i tre måneder rækker ikke langt, når man fra den ene dag til den anden ikke har noget at lave. Vi skal dog nok klare os alligevel. Jeg skylder eksempelvis ikke noget på tribunerne og har jo bare sat byggeriet af nye tribuner i bero, indtil vi er kommet om på den anden side af krisen. Vi skal nok klare os. Min kone Gitte er ansat i hjemmeplejen, så vi får da noget at spise hver dag, siger Stig Neergaard med et af hans karakteristiske skæve smil.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce