Annonce
Tørring Folkeblad

Trods mulighed for genåbning: Givskud Zoo satser fortsat først på sæsonåbning om en måned

Richard Østerballe fortæller, at Givskud Zoo - Zootopia fortsat først forventer at åbne 27. marts. Arkivfoto: Mette Mørk
- Der er mange, mange uafklarede spørgsmål lige nu, lyder det fra Richard Østerballe med henvisning til de endnu ikke fastlagte retningslinjer.

Givskud: Selvom landets zoologiske haver i princippet kan åbne fra på mandag, bliver det ikke tilfældet i Givskud Zoo - Zootopia.

Onsdagens udmelding om delvise genåbninger indeholder muligheden for, at zoologiske haver ligesom udendørs forlystelsesparker og museer må åbne 1. marts, men interesserede må altså have mere tålmodighed, før de kan køre til Givskud og se på vandbøfler, giraffer og alle de øvrige dyr. Det fortæller direktør Richard Østerballe.

- Jeg har lige haft et møde med mine kollegaer i den danske zooforening, fordi der er er mange spørgsmål. Vi har for eksempel ikke klarhed over, om der er et forsamlingsforbud, der hedder fem eller 25. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel. Der er også en notatkommentar, der siger, at toiletter ikke må være åbne, og man kan jo ikke åbne et sted som vores uden at have åbne toiletter, siger han.

Annonce

Kede af kontrolfunktion

Da flere af de øvrige zoologiske haver i Danmark har ytret ønske om at åbne hurtigst muligt, giver de ekstra uger ifølge Richard Østerballe Givskud Zoo - Zootopia muligheden for at se de nye retningslinjer an, inden de slår dørene op.

-Der kan man sige, at vi er i den privilegerede situation, at vi kan tage det roligt, fordi vi ikke har planlagt at åbne før om en måned.

- Derfor kan vi vente og se, hvilke tiltag der er nødvendige for at få det her til at køre. Men der er ingen tvivl om, at vi skal jo i gang, for i og med, vi har fået lov til at åbne, er vi kompensationsløse, og så vi får ingen hjælp. Vi skal i gang med selv at tjene pengene, siger Richard Østerballe.

Allerede nu står det klart, at der bliver krav om, at man som gæst skal kunne fremvise en negativ coronatest, der højest er 72 timer gammel. Alene den foranstaltninger, at et besøgssted som Givskud Zoo - Zootopia selv skal stå for at tjekke det, vækker undren hos Richard Østerballe.

- Vi er meget kede af, at vi får en kontrolfunktion i forhold til gæsten. Det er altså ikke særlig sjovt, og det er heller ikke særlig praktisk. Det har vi i hvert fald ikke lige nogen god løsning på.

- Der er mange, mange uafklarede spørgsmål lige nu.


Vi har for eksempel ikke klarhed over, om der er et forsamlingsforbud, der hedder fem eller 25. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel.

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia


Annonce

- Samme forvirrende arbejdsgang

En del af de ubesvarede spørgsmål kunne sagtens have været løst tidligere, så processen ikke blev så presset, mener Richard Østerballe.

- Det er den samme forvirrende arbejdsgang, som vi havde sidste år. Der var vi hele tiden på bagkant og blev ikke inddraget på forkant. Der er intet til hinder for, at de for en måned siden kunne havde meldt ud, at de arbejdede på en eller anden form for genåbning og spurgt os, hvilke kriterier vi ville have det sværest med, og hvordan vi rent praktisk foreslog, at man kunne imødegå det.

- Jeg ved godt, at de hele tiden forsøger at holde den politiske udmelding så tæt til sig som mulig, men der er ikke noget til hinder for, at de kom tidligere ind og spurgte os,  fortæller Richard Østerballe, der understreger, at dialogen med Kulturministeriet egentlig er god, men at den ofte sker for sent i processen.

Zoologiske Have København er blandt de steder, der ser frem til en snarlig genåbning. Her oplyser man dog, at man først regner med at kunne åbne på torsdag, men at det afhænger, hvordan de endelige retningslinjer bliver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 15

Tørring Folkeblad

Plantebyttemarked på Torvet

Annonce