Annonce
Tørring Folkeblad

Tunnel under A13 kan blive til en bro: Jorden har vist sig at være våd ved siden af Gudenåen

På Viborg Hovedvej ved Tørring er der afsat 18 mio. kroner til at lave en stitunnel under vejen på sidste års finanslov – nu har man imidlertid fundet ud af, at jorden er våd her tæt på Gudenåen, der løber i skovkanten ved siden af Egholm Møllesø øverst til venstre i billedet. Foto: Morten Pape
En planlagt cykel- og gangtunnel under Viborg Hovedvej (A13) ved Tørring kan meget vel ske at blive til en gangbro i stedet. Projektmager og formand for Tørring Udviklingsråd, Brian Christiansen, ser positivt på muligheden.

Tørring: Knap et år efter, at Folketinget bevilgede 18 millioner kroner til en cykel- og gangtunnel under Viborg Hovedvej ved Tørring, er der nu nyt om projektet, der bl.a. skal øge sikkerheden for cyklister mellem Vonge og Tørring og skabe nemmere adgang til naturen.

Vejdirektoratets projektleder Dorthe Hvid fortæller, at man nu overvejer at lave en bro i stedet for den bevilligede tunnel.

Det har nemlig vist sig, at jorden på den tiltænkte placering ved Egholmvej/Melhedevej og i øvrigt et par 100 meter fra Gudenåen er temmelig fugtig.

Annonce

- Vi har lavet nogle jordbundsundersøgelser, og som vi også havde forudset, står grundvandsspejlet meget højt i området. Oven i det har det vist sig, at der er rigtig meget sand i jorden, og kombinationen af de to ting betyder, at det vil blive rigtig dyrt at lave en tunnel under vejen, fortæller Dorthe Hvid.

Først i 2023

Hun er derfor i gang med at undersøge, om det i stedet kan lade sig gøre at bygge en gangbro på stedet. Beslutningen om, hvorvidt det skal være en over- eller underføring, gående og cyklister i fremtiden vil benytte sig af, forventes at blive truffet i løbet af januar.

Tunellen var tiltænkt til at blive anlagt, hvor Egholmvej og Melhedevej møder Viborg Hovedvej. Melhedevej er i dag spærret for ind- og udkørsel til hovedvejen. Det samme skal Egholmvej være på sigt. Foto: Morten Pape

- Hvis vi går med broløsningen, skal vi have en rådgiver til at tegne og regne på det, og det skal godkendes i Transportministeriet. Vi tænker umiddelbart, det skal være en høj stålbro, men den præcise udformning har vi ikke på plads. Først skal det lige besluttes, hvilken vej vi går, lyder det fra Dorthe Hvid.

Uanset hvilken passage der vælges, kan tunnelen eller broen ikke nå at blive lavet i indeværende år, da der bl.a. skal eksproprieres noget jord til formålet. Dorthe Hvid håber, at projektet kan blive gennemført i løbet af 2023.

Annonce

Et vartegn

Brian Christiansen, der er formand for Tørring Udviklingsråd og samtidig bliver en af de nærmeste naboer til stitunnelen/gangbroen, ser positivt på en broløsning.

Han er i øjeblikket ved at omdanne den tidligere Actionparken på Egholmvej til et anderledes boligområde med omkring 100 boliger og har derfor haft et stort ønske om, at der kommer en passage for gående og cyklister til Tørring by og den kommende bydel Tørring Vest på den anden side af Viborg Hovedvej.

- Der skal jo alligevel laves støjvolde på begge sider af vejen, så det vil være oplagt at placere en bro mellem dem. I hele udviklingsarbejdet med byen har vi talt om, at Gudenåen skal synliggøres noget mere, og det, tror jeg, en bro kan hjælpe med. Den kan blive et vartegn for Tørring, lyder det fra Brian Christiansen.

Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til dobbeltkoncert med Vankelmod og TaLeTid

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Annonce