Annonce
Tørring Folkeblad

Udbytterig Persillefest i Hjortsvang

Forsamlingshuset i Hjortsvang dannede rammen om den årlige Persillefest i Hjortsvang lørdag i forrige weekend, hvor menuen tradtionen tro stod på stegt flæsk og persillesovs. Foto: Samvirket Hjortsvang
Lørdag i forrige weekend mødte 72 lokale borgere fra Hjortsvang-området op i forsamlingshuset for at deltage i den årligt tilbagevendende Persillefest. En dag, hvor man honorerer de mange frivillige, som gennem de forgangne 12 måneder har lagt tid og arbejdskraft i fællesskabet.
Annonce

Hjortsvang: Lørdag 25. januar var en festdag i Hjortsvang. Det var dagen, hvor man afholdt den årlige Persillefest. Navnet dækker over den dag, hvor Hjortsvang spiser kartofler, stegt flæsk og persillesovs. Ikke andet, ikke mere – lige med undtagelse af lagkagerne til den efterfølgende kaffe.

Der er tale om en cirka 15 år gammel tradition.

Baggrunden for festen er, at Hjortsvangs foreninger ønsker at fejre, og sige tak til, alle de mange frivillige, der gennem de foregående 12 måneder har lagt tid og arbejdskraft i arbejdet for det lokale fællesskab. Festdeltagerne var således lokale frivillige, der har lagt energi i arbejdet for Samvirket Hjortsvang, den lokale idrætsforening, vandværket og Hjortsvang Museum.

Annonce

72 spisende gæster

I år var forsamlingshuset godt fyldt op med ikke færre end 72 spisende, drikkende og glade gæster - svarende til cirka 30 procent af sognets beboere, fortæller medarrangør Niels Celander, der som vanligt stod i køkkenet. Her blev der stegt ikke mindre end 24 kilo flæsk, skrællet 25 kilo kartofler og fremtryllet 16 liter sovs.

Nu drejede det sig imidlertid ikke udelukkende om at spise god landlig mad. Der var en lumsk bagtanke med hele arrangementet, og det gik i al sin enkelthed ud på at skaffe frivillige til det kommende års lokale aktiviteter.

For eksempel rengøring/vedligeholdelse af forsamlingshuset og klubhuset, vedligeholdelse og kridtning af boldbaner og legeplads, rydning af trampesti omkring moseområdet, planlægning og praktisk arbejde i forbindelse med årets forskellige arrangementer, afhentning og salg af lopper på loppemarkedet og forskellige oprydnings- og byggearbejder på museet.

Da flæskefadene var tømt kunne festdeltagerne skrive sig op som frivillig til disse mange opgaver på en lang række ophængte A4-ark. Et tilbud som mange benyttede sig af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce