Annonce
Tørring Folkeblad

Udsmykning af rundkørsel var forventet færdig i efteråret 2019: Nu sker der noget

Den to millioner dyre udsmykning af rundkørslen ved Tørring forventes færdig i uge 35, hvor de sidste gyldne sten vil være monteret på plads. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Udsmykningen af rundkørslen på Viborg Hovedvej ved Tørring, som var forventet færdig i efteråret 2019, nærmer sig nu endelig sin afslutning. Det vil dog tage op til tre år at få omstillet hele græsarealet, hvis høje ukrudt tidligere har forårsaget kritik fra utilfredse borgere.
Annonce

Tørring: Avisen kunne i september fortælle, at etableringen af en to millioner dyr og længe ventet udsmykning af rundkørslen på Viborg Hovedvej ved Tørring nærmede sig sin afslutning.

Udsmykningen, der tager udgangspunkt i sagnet om Guddar, manglede på daværende tidspunkt kun to stålskulpturer med gyldne sten, som skulle stå i selve rundkørslen.

Hedensted Kommunes daværende forretningsudviklingschef, Rune Jørgensen, forventede dengang, at udsmykningen ville være færdig omkring efterårsferien 2019, men nu, godt 11 måneder senere, er det fortsat ikke tilfældet.

Men det bliver det nu, fortæller Michael Laursen, leder af natur, vand og vej i Hedensted Kommune.

- Vi har indgået en aftale med den smed, der skal lave de sidste gyldne sten ude i rundkørslen. Han går i gang i uge 32 og vil være færdig i uge 35, og så vil selve udsmykningen være helt færdig, siger Michael Laursen, der påpeger, at der har været stillet særlige trafiksikkerhedsmæssige krav til de sidste to stålskulpturer.

- Der har været nogle forhindringer med tilladelser fra Vejdirektoratet. Det er sommetider, at tingene lige skal igennem nogle processer og tilladelser, men nu bliver der snart en afslutning på det, siger han.

Annonce

Gemt væk i ukrudt

Hedensted Kommune har tidligere modtaget kritik fra utilfredse borgere, fordi den milliondyre udsmykning har været gemt væk i ukrudt, hvorfor en genplantning af hele området var nødvendig.


Vi har indgået en aftale med den smed, der skal lave de sidste gyldne sten ude i rundkørslen. Han går i gang i uge 32 og vil være færdig i uge 35, og så vil selve udsmykningen være helt færdig.

Michael Laursen


Anlægsgartnerfirmaet OKNygaard og kommunen var dengang uenige om, hvem der skulle bekoste omplantningen, men siden er ansvaret faldet på kommunens skuldre.

Området blev senest slået i foråret og vil få endnu en tur senere på sommeren, men det kan ifølge kommunens leder af natur, vand og vej tage et par år at få omstillet hele arealet.

- Selve tegningen af området med beplantning og blomster tager to til tre år, før vi har et færdigt og stabilt billede. Vi vil gerne have en blanding af græs, blomster og urter, som ikke er domineret af tidsler, brændenælder og højt, kraftigt græs, hvilket dels kræver, at vi slår det et par gange om året, og at vi formentlig skal ud at fjerne tidsler og andet ukrudt et par år endnu, før at genplantingen bliver stærk nok til at holde det nede, siger Michael Laursen.

Hedensted Kommune har tidligere fået kritik, da udsmykningen i og omkring rundkørslen har været ved at vokse til ukrudt. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Udsmykningen af rundkørslen og arealerne omkring består af birketræer, forskellige græsser, vandhuller, store marksten samt forgyldte stålskulpturer mellem træerne. I dagslyset lyser stålskulpturerne i solens genskin, mens de i mørket vil blive lyst op indefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce